Becky Albertalli
Foto: Decisive Moment Events

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld (Love, Simon), De voordelen van onbeantwoorde liefde, De eigenzinnigheden van Leah Burke, Wat als dit het is (met Adam Silvera) en Zo moet het dus zijn (met Adam Silvera). Ze schrijft al sinds ze op de kleuterschool zat (die verhalen gingen voornamelijk over haar huisdieren) en schreef een tragisch toneelstuk op haar twaalfde.

 

Becky is geboren in Atlanta, in de Verenigde Staten. Ze las tijdens haar jeugd vooral veel boeken uit de Babysittersclub- en Sweet Valley High-series, tot ze op haar zestiende Harry Potter ontdekte. Ze heeft psychologie gestudeerd in Connecticut en ging voor haar studie naar St. Andrews in Schotland (en dus niet omdat Prins William daar toen was, ahum). Na haar studie verhuisde ze naar Washington, D.C., waar ze een gecertificeerd klinisch psychologe werd. Zeven jaar lang werkte ze met LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) kinderen, tot ze ontslag nam wegens haar zwangerschap én om Simon te schrijven. Overigens gebruikt ze nóóit de verhalen van haar cliënten! Vertrouwen is heilig. Momenteel woont ze in Roswell, Georgia samen met haar man en twee zoons.

 

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld won de William C. Morris Award voor Best Young Adult Debut of the Year in 2016 en stond op de longlist voor de National Book Award. In 2018 verscheen een verfilming van het boek, getiteld Love, Simon.