fbpx

7 tips voor tijdens het lezen

Één ding tegelijk.
Dat willen we onszelf ook vaak genoeg zeggen. Maar één boek tegelijk lezen is te veel gevraagd. Dat kun je ons niet aandoen.
De meeste van onze collega’s lezen een boek voor het slapengaan, overdag luisteren ze een boek in de trein en lezen daarnaast nog een slow-read op hun e-reader.

Tja, we zijn ook allemaal octopussen. We deden vandaag een rondje langs de velden. Hoe leest iedereen eigenlijk het fijnst? En wat heb je nodig om chill in bed/op de bank/in de trein te kunnen lezen?

 

Hier 7 tips van producten die wij vaak gebruiken voor, tijdens of bij het lezen.

 

1. De e-reader

Niet iedereen is fan van lezen vanaf een schermpje. Gelukkig zijn Tolino, Kobo, Kindle heel hard bezig om de schermen zo boekachtig te maken als ze kunnen.
In bed een partner die graag in het donker slaapt maar wil jij je boek vol cliffhangers nog uitlezen, dan is een e-reader de oplossing.

 

2. De leeslamp

Ben je niet zo’n e-readerfan? Dan heb je natuurlijk ook altijd de ouderwetse leeslamp nog.

Je klemt deze unit gemakkelijk aan je favoriete boek (het kan zelfs als je samen met iemand wilt lezen, bijvoorbeeld knus in een tentje op de camping?).
5 sterren op Bol. heeft deze.

Ook op dimlicht te zetten, voor de ‘ik houd niet van lift-en-dan-zie-je-alles-licht-mensen’.

 

3. Waterdrop

Een warme kop thee om de gemoederen te sussen als je leest. Je wilt een dagje lezen en niet meer van die bank af hoeven komen.
Met deze Waterdrop blijft je water heel warm, of heel koud!

Deze kannen houden water namelijk 12 uur warm en 24 uur koud. Ieder van ons heeft deze ook nog eens tijdens de kantooruren naast de computer staan. We zijn dus zeg maar echte Waterdrop-fans.

Let op: veel drinken betekent wel veel plassen (meestal;)). Dus daar moet je wel voor opstaan. Daar hebben wij helaas geen oplossing voor!

 

4. Chocolaaaaa

We kunnen bijna niet zonder. Een lekker stukje chocola, het liefst zo’n grote blok die je in goede grote brokken kunt breken.
Welk van deze smaken vind je het lekkerste? Bij ons zijn de meningen verdeeld:

 

 

5. Muziek

De ene gaat beter op geluiden van knispelende kaarsen. De andere zet keiharde techno aan tijdens het lezen. Want tja, meezingen met Nederlandse of Engelse songs is natuurlijk niet handig als je een bladzijde wilt aflezen.
Sonos of JBL boxjes zijn hiervoor de oplossing. Je kunt ze namelijk koppelen aan je telefoon (joh, dat kun je tegenwoordig natuurlijk met bijna alle apparaten).

Een meeneem boxje is handig, want dan kun je hem ook meenemen het park in, als je op je picknickkleedje in het Vondelpark wilt lezen met een lekker muziekje aan.

 

6. Je lichaam lekken rusten

We merkten dat we wel heel vaak naar die bolle blauwe aan het verwijzen waren. Maar lekker lezen kan natuurlijk ook lekker in je bed.
Een mooie sloop om je kussen en hoppa, je komt in een relax-modus.

 

 

7. Lekkere zitzak met een geurkaarsje erbij?

Je zult het niet geloven, maar bij de HEMA heb je Blossom kaarsen! Perfect om in te zakken, terwijl je één van onze boeken leest, toch?