fbpx

Carlie van Tongeren bij YALFU 2024

Young Adult Festival Utrecht

YA-lezers eat your heart out! Het Young Adult Festival Utrecht (YALFU) is terug! 29 september is dit jaar de dag van dit toffe festival. Je vindt er een YA-markt, signeersessies en is er voor iedere bezoeker een goodiebag (met boek…). En niet alleen dat, er zijn ook interviews met YA & Fantasy auteurs!

Dit jaar is ook auteur Carlie van Tongeren aanwezig om te vertellen over haar nieuwe boek Alleen thuis, dat een week voor YALFU verkrijgbaar is!

Alleen thuis

Carlie van Tongeren ken je misschien al van een van haar andere boeken zoals Het zusje van, GrijsHet is hier helemaal (niet) perfectHet meisjesmanifest of haar debuut Heerestraat & Rozenlaan. Op 13 september komt haar nieuwste boek Alleen thuis uit!

Alleen thuis gaat over Juna en Lennon. Juna is vijftien als ze geplaatst wordt in Gezinshuis Boskant. Samen met haar broertje Sylvester trekt ze in bij gezinshuisouders Hanna en James, hun zoon Lennon en andere uit huis geplaatste jongeren. Juna is boos op iedereen, behalve op haar broertje – hij betekent alles voor haar.

Lennon heeft het helemaal gehad met die ‘Probleemgevallen’ die zijn ouders zomaar in huis hebben genomen. Zeker met die irritante Juna en al haar drama. Maar dan gebeurt er iets waardoor Juna en hij elkaar toch nodig hebben.

Je kan nu al je pre-order plaatsen voor Alleen thuis. Dan heb je het boek sowieso al in huis voor YALFU en ben jij helemaal ready om Carlie van Tongeren te horen spreken Juna en Lennon!

Wie zijn er nog meer bij YALFU?

Nog een beetje extra informatie van YALFU:

Uit de VS komt Deborah Harkness, bekend van de witchy Allerzielen-reeks. Deze serie gaat over een academicus slash heks die na het vinden van een betoverd manuscript verwikkeld raakt in allerlei magische gebeurtenissen. Gebaseerd op deze boekenreeks is de populaire televisieserie A Discovery of Witches. De Nederlandse vertaling van het vijfde deel, Het teken van de vogel, verschijnt in augustus. Uit Londen komt Faridah Àbíké-Íyímídé, die bekend werd met haar debuut Ace of Spades, een boek over racisme op een elitaire kostschool, ook wel omschreven als ‘Get Out meets Gossip Girl.’ In juni verschijnt alweer haar derde boek, Four Eids and a Funeral, een ‘enemies-to-lovers’ romance geschreven samen met Adiba Jaigirdar. Ook op het podium: de Zweedse auteurs Johanna Lindback en Sara Ohlsson van het YA-trio met Lisa Bjärbo, die komen praten over hun onlangs verschenen bestseller Ugly Girls, het eerste deel van een feministische trilogie over cyberpesten. En natuurlijk zijn er ook Nederlandse sterren. Carlie van Tongeren vertelt over haar nieuwe roman Alleen thuis, een verhaal over de 15-jarige Juna die in een gastgezin wordt geplaatst, dat een week voor YALFU vers van de pers verkrijgbaar is. Verder vertelt Lisette Kuijt, die dit jaar debuteerde met haar fantasyroman De eeuwige nacht, graag over de bijzondere reis die ze doormaakte.

De deuren gaan open om 13.00 uur, voor een bezoek aan de YA-markt met een gigantische boekenstand en veel goodies. Binnenkort maken we bekend wie er op de markt staan. Om 14.00 start het podiumprogramma en daarna is er alle tijd om je boeken te laten signeren en de markt te bezoeken. Houd onze kanalen in de gaten voor nieuwe aankondigingen!

Alle informatie op een rijtje

YALFU Young Adult Festival Utrecht
TivoliVredenburg
Zondag 29 september

Deur open 13:00 uur
Aanvang podiumprogramma 14:00 uur
Einde 18:00 uur

Tickets: Regulier € 25,- / Korting € 20,- met CJP, jongeren (<25), student, ILFU Members
Info & Tickets : www.ilfu.com

Zien we jullie daar?