fbpx

NIEUW! Shortie #2: De tweede stem

De Blossom Books Shorties zijn geschreven voor middelbarescholieren die niet graag een boek oppikken, bijvoorbeeld omdat ze zich laten afschrikken door de dikte ervan. In deze serie zullen alleen verhalen verschijnen met ongeveer 25.000 tot 30.000 woorden; volgens ons het perfecte aantal om een verhaal goed op te kunnen bouwen en diepte te geven maar niet zoveel dat het resulteert in een boek met eindeloos veel pagina’s. Daarnaast is ook de zetspiegel van de Shorties aangepast op de minder ervaren lezer: door grotere marges aan de zijkanten en net iets meer ruimte tussen de regels, ogen de pagina’s een stuk vriendelijker en minder intimiderend.

Het tweede boek uit de serie is De tweede stemgeschreven door Elin Meijnen. Elin schreef een verhaal over Mette, een meisje dat prachtig kan zingen maar door enkele gebeurtenissen uit haar verleden niet meer het zelfvertrouwen heeft dat zou passen bij zo’n waanzinnige stem. Enkele hoofdstukken, die duidelijk te onderscheiden zijn door het kopje ‘Toen’ erboven, fungeren als flashbacks waardoor de lezer er steeds meer achterkomt wat er vroeger is gebeurd. Ook de hoofdstukken van Flo, een schoolgenootje van Mette, helpen bij het compleet maken van het verhaal en zijn op eenzelfde manier goed te onderscheiden.

 

Vragenlijst achterin het boek

Achterin het boek vindt de lezer een korte lijst met vragen om verder over het boek na te kunnen denken of na te praten met klasgenoten. Deze vragen kunnen gezien worden als handvatten om een gesprek (in de klas) op te starten en vormen tegelijkertijd een mooie manier om de lezer zelf al te kunnen laten reflecteren op het boek.

De tweede stem

De tweede stem gaat over de onzekere Mette, die haar draai probeert te vinden op een nieuwe middelbare school. Als ze besluit zich aan te sluiten bij een musicalgroepje gaat het steeds beter. Iedereen is gek op haar zang (ze krijgt zelfs de hoofdrol!) en ze mag de regisseur helpen met het begeleiden van jongere toneelspelers.

Maar dan komt er ineens een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van haar vorige school en die ze hoopte nooit meer tegen te komen. De zangdocent is zelfs een van de redenen geweest dat Mette heeft besloten van school te wisselen. Wat is er gebeurd? En kan Mette het verleden achter zich laten?

 

De tweede stem | Elin Meijnen

€ 10,- | 978 94 6349 2218

Thema’s: Zingen, familie, vriendschap LHBTQ+