fbpx

Gratis lesbrief door Stichting Blootnodig

Voor het boek Wie zette mijn naaktfoto’s online? van Jantine Jongebloed maakte Stichting Blootnodig een speciale lesbrief voor gebruik in het middelbaaronderwijs. De lesbrief is een perfecte aanvulling op Jantine’s boek. Samen met de vragen verspreid door het hele boek en de pagina’s achterin, gericht aan docent en opvoeders, hebt u een perfecte handleiding om het boek en het onderwerp sexting/sexting misbruik bespreekbaar te maken in de klas.

De lesbrief is hier te downloaden.

Stichting Blootnodig

De middelbare school is vaak de tijd in je leven waarop je begint met experimenteren op allerlei vlakken, met name op het gebied van seksualiteit. Heb je interesse in jongens of meisjes, allebei of misschien geen van beide? Ben je al toe aan zoenen of meer? En wat doe je als je verkering meer wilt op het gebied van seks dan jij?

Wij zijn Blootnodig. Een collectief van enthousiaste en betrokken trainers dat alles op alles zet voor een gezonde, positieve en inclusieve seksuele ontwikkeling van jongeren in heel Nederland.

In onze gastles over seksualiteit leren jongeren het belang van het aangeven van de eigen wensen en grenzen en het open communiceren over seksualiteit. We bekijken filmpjes, bespreken uitdagende stellingen en leerlingen gaan met elkaar in gesprek over thema’s als wensen & grenzen, sexting en genderdiversiteit door middel van interactieve opdrachten. Als krachtig middel zetten we onze kwetsbaarheid in en delen we onze persoonlijke verhalen.

We delen passie, kennis voor leerling én docent (tijdens de docenten training), waarin wij het gesprek over seksualiteit normaliseren en gaan voor positieve sekseducatie!

Je kunt Stichting Blootnodig boeken op jouw school door contact met ze op te nemen.