fbpx

Astrid Boonstoppel wint Jonge Jury Debuutprijs

Begin juni is zoals elk jaar de Dag van de Jonge Jury; een jaarlijkse feestdag waarop het beste boek voor jongeren tussen 12 en 15 jaar door jongeren wordt gekozen. In verband met Covid-19 werd er dit jaar een live tv-show georganiseerd die door iedereen gratis meegekeken kon worden (gemist? Terugkijken kan hier. De uitzending duurt iets langer dan een uur). Tijdens deze tv-show werden de winnaar van de Jonge Jury-prijs én de Jonge Jury Debuutprijs bekendgemaakt. Die laatste werd gewonnen door ‘ons eigen’ Astrid Boonstoppel.

Dit is hoe het ging

In februari 2019 verscheen Dit is hoe het ging bij Blossom Books, al waren wij niet de enigen met interesse. Ook een andere uitgeverij had het boek willen uitgeven, maar het heftige einde moest dan wel herschreven worden. Wij stonden hier juist achter, want de gevolgen van pesten en grooming kunnen behoorlijk groot zijn. Met het uitgeven van Dit is hoe het ging, wilden we dat onder andere duidelijk maken. Dat het debuut van Astrid Boonstoppel zó goed werd ontvangen door jongeren, is dan alleen nog maar een extra bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt.

We weten inmiddels dat veel jongeren ontzettend graag thrillers lezen, en Dit is hoe het ging past perfect in dat rijtje. Het biedt misschien net wat meer uitdaging dan de andere thrillers uit het genre omdat het wordt verteld vanuit het perspectief van ‘de dader’ alsook politieverhoren en flashbacks. Het begint meteen spannend, is bij vlagen pijnlijk en roept veel vragen op om er vervolgens nét genoeg te beantwoordden.

Cato Schmidt heeft alles: fijne ouders, bloedmooi zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school. Maar Cato worstelt. Met zichzelf en haar pijnlijke verleden. En als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen en haar nooit zal laten vallen.

Tijdelijk maar € 10,- (en een gratis lesbrief)

Dit is hoe het ging is tot 31 juli maar € 10,- -en dan profiteert u ook nog eens van onderwijskorting! Van de wet mogen wij een korting geven van maximaal 10% en die is verdeeld over de volgende staffels:

  •  5% korting bij bestelling van 0 – 10 exemplaren
  • 10% korting bij bestelling van 11+ exemplaren

Bij bestellingen van 11 exemplaren of meer, krijgt u gratis één docentenexemplaar meegestuurd. Ook vindt u op onze website een gratis lesbrief (downloaden kan hier) en dit leesfragment, zodat u zelf alvast een stukje kan lezen. Natuurlijk kunt u Astrid Boonstoppel ook boeken voor een les in de klas via de Schrijverscentrale. Voor het plaatsen van een bestelling kunt u contact opnemen met Myrthe Spiteri via myrthe.at.blossombooks.nl of via 030 – 20 80 994.