fbpx

Deze titels verschijnen in augustus 2020

In maart begon het allemaal, onze auteurs, vertalers en correctoren werkten (vaak met kinderen) vanuit huis en deadlines moesten verschoven worden. Ook de drukker liep achter doordat ze minder personeel tegelijk in de drukkerij konden laten. Je begrijpt wel dat dit, ondanks al ons harde werken, heel veel uitgestelde boeken opleverde. Maar, na een paar maanden vol tegenslagen is hier dan eindelijk augustus: met maar liefst zeven boeken én twee sets dustjackets is dit misschien wel de volste maand ooit. Pak je bookjar er maar bij want deze boeken wil je hebben!

Verbeeld me

Hè? Stond die niet ook al in het artikel van vorige maand. Ja, dat klopt. Dit is een pechboek geworden, maar deze maand verschijnt hij dan eindelijk. Het binnenwerk ligt al bij de drukker en we duimen megahard dat we deze week dan eindelijk de omslagbestanden krijgen zodat ook het omslag gedrukt kan worden. Ons doel om het boek op 5 augustus in de boekhandel te hebben gaan we helaas niet halen, we verwachten verbeeld me op 19 augustus.

Verbeeld me is het allerlaatste deel in de Touching Juliette-trilogie waar na verschijning zes delen in bestaan (als je de novelles niet meerekent). We hebben dit superspannende slot stiekem al gelezen en kunnen je verzekeren: dit boek ga je in één ruk uitlezen (en daarna wil je alle andere delen opnieuw lezen).

De goddelozen

Het vervolg op De genadigen, en daarmee ook meteen het slot van deze duologie. In deel 1 leerden we Fie kennen: lid van de laagste kaste van het land en met haar Kraaien verantwoordelijk voor het opruimen van pestslachtoffers. Maar als haar eerstvolgende klus de kroonprins blijkt te zijn ziet Fie een kans om de omstandigheden van haar kaste te verbeteren. Helemaal als de kroonprins helemaal niet dood blijkt te zijn…

Ook deel 2 van deze duologie zit weer vol machtspelletjes, intriges, magie, bloedstollende achtervolgingen en gevatte dialogen. De goddelozen verschijnt op 19 augustus.

Shortie: Het zusje van

Deze nieuwe titel is het begin van een nieuws serie, en een nieuw project, namelijk: de Blossom Books shorties! Een serie die wordt uitgebracht speciaal voor jongeren die moeite hebben met lezen: de boekjes zijn niet te dik, heb iets grotere letters dan je van ons gewend bent en hebben uiteenlopende onderwerpen die het gesprek op school op gang brengen. Het zusje van gaat over Liv, een gewoon meisje op een gewone school. Als haar broer een auto-ongeluk veroorzaakt waarbij een meisje om het leven komt kent opeens iedereen haar. Maar niet op een goede manier. Ze wordt lastig gevallen, nageroepen en bedreigd. En thuis moet ze omgaan met de gevolgen die het ongeluk voor haar broer heeft.

Het zusje van verschijnt 28 augustus!

Grisha paperbacks

Geloof het of niet maar de omslagen van de Grisha-paperbacks zijn goedgekeurd door Leigh Bardugo. Ze gaan deze week naar de drukker en verschijnen, alledrie tegelijk, op 31 augustus. Op het nippertje dus.

De Grisha-paperback zijn op dit moment al te pre-orderen bij jouw lokale boekhandel! Klik hier om je favoriete boekhandel te kiezen.

Toen ik de sterkste was

In april zouden we Jason Reynolds mogen ontvangen in Nederland, maar dat kon door de huidige omstandigheden natuurlijk niet doorgaan. Gelukkig komt zijn derde boek er nu wel: Toen ik de sterkste was verschijnt op 28 augustus.

Needle, Noodle en Ali wonen in Bed Stuy, New York. In de zomer hangen ze graag rond op straat, kijken ze naar meisjes en fantaseren ze over hoe het is om toegelaten te worden tot de exclusieve feesten in de buurt. Als het ze op een dag lukt om uitgenodigd te worden, zetten ze alles op alles om geen slechte indruk te maken. Maar als je ineens met mensen bent die jou niet kennen, hoe kan je dan nog jezelf zijn?

Toen ik de sterkste was is een realistisch, grappig en rauw verhaal over wat het betekent om een tiener te zijn met goede bedoelingen in een stad die erop gebrand is om het slechtste in je naar boven te halen.

dustjackets

Wist je al dat we dit jaar iets speciaals doen voor onze trouwe serie-fans? Eind deze maand ontvangen we de dustjackets van The Lunar Chronicles én de dustjackets van de Touching Juliette-serie. Heb jij ze al besteld? Dat kan via onze webshop. De sets zijn alleen als pre-order maar € 17,50 en worden daarna 20 euro, dus weer er snel bij!

We gaan verhuizen en dat betekent: korting

En voor we dit artikel afsluiten nog even een nieuwtje: per 1 september hebben we een nieuw kantoor en dat betekent dat we deze maand moeten verhuizen. Verhuizen moet natuurlijk met zo min mogelijk spullen, en nu alle markten niet doorgaan hebben we veeeeel te veel licht beschadigde boeken liggen die een eigenaar zoeken. Dus jullie hebben geluk: in onze webshop houden we een mega-sale. Iedere week openen we een random doos (of soms zelf twee) en zetten we een nieuwe lading B-keuze-boeken in de shop. Zie je een boek dat je wel graag wilt hebben? Wees er dan snel bij, want zelfs wij weten niet of we nog een exemplaar in een volgende doos tegenkomen. Blijf ook de shop in de gaten houden, want de voorraad wordt regelmatig aangevuld.

Klik hier voor boeken met korting