fbpx

De beste boeken voor in de zomer!

Wat is een beter moment om aan je tbr-lijstje te beginnen dan de zomer? Kom heerlijk tot rust door te verdwalen in een goed verhaal! In dit blog delen we graag onze favoriete boeken voor in de zon, aan het strand, bij het zwembad of in de tuin. Welk boeken ga jij de komende periode lezen?

De laatste zomer - Dana Mele

We beginnen dit blog met ons nieuwste pareltje: De laatste zomer van Dana Mele! Dit verhaal is heel spannend, waar je aan de hand van verschillende perspectieven achter de dader komt voor de brand van en het lijk in het zomerhuis.

De verscheurde vriendengroep komt na een desastreuze zomer nog één keer bij elkaar. Sommigen om te vergeten, anderen om te herinneren. Maar een groot deel van de vrienden bewaart een geheim… Wie was waar verantwoordelijk voor? De laatste zomer brengt je zeker in de zomersferen, maar houdt je ook op het puntje van je (strand)stoel!

Portret van de zomer - Jelle Havermans

Een ander boek dat goed bij de zomer past is uiteraard Portret van de zomer van Jelle Havermans. Hierin ontmoet fotograaf Rafael de student Noa op een huisfeestje. Hij is meteen gefascineerd door haar: ze is vrij, mysterieus en ongrijpbaar, ongeveer alles wat Rafael wil.

Ze wordt zijn muze en Rafael wordt door Noa meegenomen in de voor hem nieuwe wereld van polyamorie. Noa houdt Rafael een spiegel voor, en zo leert Rafael zichzelf steeds beter kennen. Als Noa besluit een grote reis te maken, moet Rafael bij zichzelf te rade gaan wat Noa en de liefde voor hem betekenen. Dit boek is voor de fans van onder andere Sally Rooney, en perfect om te lezen in het zonnetje!

Zomerburen - Rianne Robben

Hoe een zomer in Drenthe alles veranderde… In Zomerburen van Rianne Robben gaat Olivia, nadat haar vriendje Niels het plotseling heeft uitgemaakt en vertrokken is naar Australië, bij haar opa en oma logeren in Drenthe. Hier komt ze haar buurmeisje van vroeger tegen.

Ilse is niets veranderd, maar toch ziet Olivia haar opeens heel anders. Dit zorgt ervoor dat haar zomer wéér een totaal andere wending lijkt te nemen. Een fijn boek die ook goed in je koffer past!

Huisje 13 - Elin Meijnen

Huisje 13 van Elin Meijnen werd dit jaar als leestip aangeprezen door de Jonge Jury. En daar zijn wij het zeker mee eens!

Ronja’s moeder verandert plotseling in een ‘wifiwappie’ en wil dan per se verhuizen naar een stralingsvrije zone. Dit verandert alles voor Ronja. Ze komt te wonen in een vakantiepark, zonder wifi. Dit betekent dat ze niet met haar vriendinnen kan appen, huiswerk maken wordt lastig en ook moet ze berichten vanuit school missen. Ondertussen draaft Ronja’s moeder steeds verder in haar ideeën. Zo ver zelfs dat Ronja na een uit de hand gelopen feestje – met wifi – niet langer in huis mag wonen.

Ze krijgt dan een eigen plekje in een leegstaand vakantiehuisje. Het is voor haar als puber een droom die uit komt, maar al snel, zo zonder stromend water en werkende verwarming, valt het vies tegen. En wat als ze op school erachter komen dat ze helemaal voor zichzelf moet zorgen? Een grappige YA-roman die je niet weg wil leggen!

Ik geef je de zon - Jandy Nelson

En uiteraard hoort onze favoriet Ik geef je de zon van Jandy Nelson ook in dit zomerlijstje. Het verhaal gaat over Jude en haar tweelingbroer Noah, die sinds hun 13e onafscheidelijk zijn. Ze hebben wel hele uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen. Terwijl Jude van de rotsen in de zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei.

Na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar nog amper en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Maar dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen. Hij stelt haar voor aan iemand die haar hele leven (en die van Noah) overhoop gooit. Dit verhaal zal je laten lachen en huilen, en soms tegelijk. Fijne zomer!