fbpx

Nimona staat op Netflix!

Onze favoriete graphic-novel Nimona van ND Stevenson is omgetoverd tot een super toffe film en staat sinds vorige week op Netflix! We zijn bij de uitgeverij hier heel enthousiast over en vooral om te zien dat de film zelfs in de top 10 staat! Onze marketingstagiaire Maaike heeft zowel het boek gelezen als de film gekeken, en deelt in dit blog graag de beste overeenkomsten en grootste verschillen met jullie. Dus mocht je nog iets zoeken om te doen in de zomervakantie, bij deze!

Nimona - ND Stevenson

Misschien ken je het verhaal al, maar voor wie nieuw is: Nimona is een impulsieve jonge gedaanteverwisselaar met een uitzonderlijk talent voor schurkenstreken, die zich besluit op te dringen als sidekick aan superschurk Ballister Zwarthart, zodat ze samen zijn snode plannen naar een hoger niveau kunnen tillen. Hun missie is om te bewijzen dat heer Ambrosius Goudzak en zijn collega’s van het Instituut voor Rechtshandgaving en Heldendom niet de helden zijn die ze beweren te zijn. Als hun plan escaleert en de hele samenleving in gevaar brengt, realiseert Zwarthart zich dat Nimona’s gave net zo duister en mysterieus is als haar verleden. En dat haar wilde, onvoorspelbare kant misschien wel gevaarlijker is dan hij wil toegeven… Een leuk, grappig en mooi verhaal over de kracht van vriendschap en vergiffenis.

Nimona op Netflix

De film op Netflix heeft een andere look, het is wat moderner en de karakters zien er net wat anders uit. Ook begint de film met verhaal van Ballister Zwarthart, hoe zijn relatie met Ambrosius Goudzak veranderde en hoe zijn eigen arm is afgehakt. In het boek kom je daar tijdens het lezen pas achter. Ondanks dat het een verfilming is van het boek, heeft het net wat andere verhalen en plot dan in de graphic-novel. Het duo maakt wat andere situaties mee en ook de reden waarom Zwarthart een ‘slechterik’ is is anders dan in het boek. Dit zorgt er wel zeker voor dat je, ondanks dat je het verhaal al kent, weer voor nieuwe verassingen staat. Gelukkig zijn er ook een heleboel overeenkomsten tussen de film en het originele verhaal en is dat heel tof tot een animatie omgetoverd. Voornamelijk het plot is erg gaaf gemaakt! Al om al is het boek van ND Stevenson en deze film een grote aanrader!