fbpx

4 boeken die sprekend lijken op bekende series/films!

Soms lees je een boek met een supergave storyline of schokbare plottwist, zo tof dat je hier nog meer van wil lezen. In dit blog delen we met jullie welke van onze boeken sprekend lijken op bekende films/series. Zo kunnen jullie nog verder genieten van jullie favoriete verhaallijnen en tropes!

De laatste zomer van Dana Mele en The haunting of Hill House

In onze nieuwste thriller De laatste zomer van Dana Mele komt een vriendengroep nog voor de laatste keer samen. Sommigen zijn er om te herinneren, anderen om te vergeten… Het is een spannend verhaal waarin een deel van de groep een geheim probeert te bewaren. Via drie verschillende perspectieven kom je achter wat er deze zomer écht gebeurt is. Er waren een zomerhuis, een brand en een lijk – maar wie was waar verantwoordelijk voor?

Je kent de serie The haunting of Hill House op Netflix misschien wel! Dit is een horror miniserie, bestaande uit 10 afleveringen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson. Ook in dit verhaal volg je een gebroken gezin die op een avond iets vreselijks meemaakt en hier jaren later nog mee wordt geconfronteerd. Dus als je zin hebt in spanning en sensatie weet je waar je moet zoeken!

Portret van de zomer en Normal People

Je hebt het misschien wel eens langs zien komen op TikTok: Normal People. Een bekende serie van de BBC, gebaseerd op het gelijknamige boek van Sally Rooney. Hierin hebben Marianne en Connell verschillende achtergronden, maar komen ze uit hetzelfde dorpje in Ierland. In deze serie volg je hun leven en hoe ze telkens weer in elkaars leven terecht komen.

Mocht je deze serie te gek vinden, lees vooral dan eens Portret van de zomer van Jelle Havermans. Dit verhaal gaat ook over een koppel met een knipperlichtrelatie, maar die elkaar toch telkens weer opzoekt. Rafael ontmoet hier Noa, een vrij, mysterieus en ongrijpbaar meisje. Ze is alles wat Rafael wil en ze wordt zijn muse. Noa neemt Rafael mee in de, voor hem, nieuwe wereld van polyamorie. Door deze relatie leert Rafael zichzelf steeds beter kennen; zeker wanneer Noa besluit een lange reis te maken.

De Montague-kronieken en Enola Holmes

De 18e eeuw, hoge pruiken en mooie jurken en pakken: wie houdt er niet van? In zowel de Montague-kronieken serie als in de Enola Holmes films kan je hiermee je geluk niet op.

De Montague-kronieken, geschreven door Mackenzi Lee, gaan over de Britse elitefamilie Montague: Henry, Felicity en Adrian. In elk boek volg je een andere sibling. In boek een, De grand tour van Henry Montague, lees je het verhaal van Henry. Vanaf zijn geboorte was het al duidelijk wat hij moest worden: een echte gentlemen en een waardig erfgenaam voor de titel van zijn vader. Wanneer hij met zijn beste vriend Percy vertrekt om hun grand tour door Europe te voldoen, weet hij dat dit de laatste maanden van zijn vrije leven. Maar wanneer de grand tour door zijn roekeloze gedrag in een klopjacht verandert, begint hij aan alles wat hij weet te twijfelen.

In De expeditie van Felicity Montague, boek twee, moet Felicity al haar vrouwelijke charmes, gezond verstand en listigheid inzetten om haar grootste droom te kunnen najagen: dokter worden. Iets wat nooit makkelijk is, maar zeker niet in de achttiende eeuw waarin mannen worden gezien als de beschermers van de wetenschap.

In het laatste boek, De queeste van Adrian Montague, lees je hoe Adrian een talentvolle schrijver is, die verloofd is met een activiste. Hij is de enige erfgenaam van zijn vaders vermogen. Maar achter gesloten deuren worstelt Adrian met een angststoornis. Wanneer zijn moeder onverwachts overlijdt, vreest hij dat hij zijn stoornis niet langer meer geheim kan houden. Op zoek naar details rondom de dood van zijn moeder, ontdekt hij dat hij een broer heeft. Samen koersen ze van Londen naar Rabat, om via de Azoren en de grachten van Amsterdam in onbekende arctische wateren te eindigen. En onderweg pikken ze hun zus Felicity ook nog ergens op. In dit laatste avontuur worden de drie Montagues meegesleurd in een spookachtige legende die hun hele familie bedreigt…

Enola Holmes is het zusje van Sherlock Holmes, de bekende detective uit de laat-19de-eeuw. In de gelijknamige film op Netflix gaat Enola op zoek naar haar vermiste moeder. Tijdens deze zoektocht probeert ze haar broer te slim af te zijn, terwijl ze achter een groot geheim komt.

Bijna echt en Inventing Anna

Als laatste delen we graag de vergelijkingen tussen Bijna echt van Lisa van Campenhout en de serie Inventing Anna op Netflix. Allebei deze verhalen gaan over het doen alsof je iemand anders bent.

Zo weet Brenda in Bijna echt hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en is ze het zat. Ze gaat zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan vrijwel meteen mislukte na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders gaan verzinnen. Binnen 48 uur is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een sjiek hotel woont. Ze heeft vrienden, veel volgers op Instagram en een jaloersmakende agenda… maar ook drie gestolen creditcards, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en een aantal dreigende privéberichten op haar Instagram.

Ook Anna in Inventing Anna overtuigt de elite van New York dat ze een Duitse erfgename is. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Je volgt een journaliste die graag wil schrijven over het verhaal van Anna, die gearresteerd en beschuldigd is van fraude en diefstal. In de negen afleveringen kom je erachter hoe Anna haar vrienden, meerdere bedrijven en de New Yorkse elite heeft bedrogen voor grote sommen geld.