fbpx

Deze boeken verschijnen in juni!

De dagen worden langer, de temperatuur hoger… De zomer komt in zicht! Hét moment om nieuwe boeken aan je voor te stellen. Lees je mee?

Alma

‘Het voelde dus elke dag als een loterij: wie wordt er vandaag uitgepikt? Wie schuift er een plaats op in de richting van de eindstreep: de Verenigde Staten van Amerika?‘

Alma is bijna zestien en woont met haar vader en jongere broer in het zuiden van San Pedro Sula. Steeds nadrukkelijker maken gewelddadige drugsbendes daar de dienst uit. Tot in de diepste vezels van de samenleving is hun terreur voelbaar. Zozeer zelfs, dat Alma niet meer weet of ze haar eigen broer nog wel kan vertrouwen.

Na een paar heftige voorvallen moet Alma op de vlucht naar haar moeder in de Verenigde Staten, maar daar komen blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Sander Meij geeft met Alma vluchtelingen aan de Amerikaanse grens een gezicht en is bovendien een verhaal over vriendschap, familie, vertrouwen en doorzettingsvermogen dat je niet snel los zal laten.

Verschijningsdatum 15-06-2022
Bestel Alma hier.

Anders, beter

Mijn ouders bleven volhouden dat het geen straf was, maar dat was moeilijk te geloven, na alles wat ik gedaan had.

Na haar prijswinnende debuut Bijna echt, is Lisa van Campenhout terug met een nieuw spannend boek genaamd Anders, beter.

Al vóór de herfstvakantie wordt Maja van school gestuurd en moet ze haar eindexamenjaar abrupt afbreken. Haar ouders denken dat het goed voor haar zal zijn als ze een tijdje bij familie in Amsterdam gaat wonen. Maja ziet dit als een frisse start en uitgelegen kans om meer tijd door te brengen met haar nicht Regina; een voorbeeld in haar leven.

In haar nieuwe woonplaats weet niemand wat er thuis gebeurd is. Dit is hét moment om zich eindelijk eens normaal te gedragen en vrienden te maken. Maar dat wordt moeilijk wanneer Regina haar beschuldigt van iets wat ze niet heeft gedaan. Waarom doet Regina dit en wat heeft ze achter dat goede karakter te verschuilen? Is Regina wel zo perfect als Maja altijd dacht?

Verschijningsdatum 23-06-2022
Anders, beter kun je hier aanschaffen!

Francien laat je tieten nog eens zien

”Mijn borsten zijn letterlijk aan de schandpaal genageld. Ik sta oog in oog met mijn eigen webcamfoto. Bevestigd op een blauwe steunpilaar zodat iedereen ze kan zien.”

Na het succes Wie zette mijn naaktfoto’s online? van Jantine Jongebloed publiceren wij nu de heruitgave van Francien laat je tieten nog eens zien van Francien Regelink (ook wel bekend van het boek Druks en Help! ik sta online).

Francien stuurde op haar vijftiende een foto van haar borsten naar de jongen op wie ze verliefd was. Na de vakantie hingen er kopieën door de hele school. Sinds het verschijnen van Francien laat je tieten nog eens zien in 2016, is Francien regelmatig aangeschoven in programma’s als EenVandaag en RTL Boulevard om over (shame)sexting te praten en geeft ze gastlessen op middelbare scholen. Met haar persoonlijke verhaal wil ze vooral benadrukken dat het nooit jouw schuld is als foto’s ongevraagd worden gedeeld en dat sexting ook heel leuk is. In een tijd waarin foto’s via sociale media nog sneller verspreid kunnen worden, is dit boek relevanter dan ooit.

Huisje 13

‘Het leven was probleemloos. En moet je me nu zien. Alleen in huisje 13. Soms vergeet ik dat dit een nogal bijzondere situatie is, zo druk ben ik met leven. Met overleven bedoel ik.’

Wat zou jij doen zonder wifi? In Huisje 13, het nieuwe boek van Elin Meijnen, krijgt Ronja met dit dilemma te maken.

Wanneer Ronja’s tot dan toe heel normale moeder verandert in een ‘wifiwappie’ en per se wil verhuizen naar een stralingsvrije zone, verandert alles voor Ronja.

In het vakantiepark waar ze komt te wonen is geen wifi. Dit maakt het leven van Ronja een stuk minder gemakkelijk. Het betekent dat ze niet alleen meer met haar vriendinnen kan appen, maar ook dat huiswerk maken vrij lastig wordt. En daar blijft het niet bij: Ronja’s moeder draaft steeds verder door in haar ideeën. Zo ver zelfs dat Ronja na een uit de hand gelopen feestje – met wifi- niet langer in het huis mag wonen. Ze krijgt één van de leegstaande vakantiehuisjes op het vakantiepark toegewezen om hier helemaal alleen te gaan wonen.

Dat klinkt misschien als een droom voor een zelfstandige puber, maar zonder stromend water en een werkende verwarming valt het vies tegen. Ondertussen wil Ronja niet aan de buitenwereld laten merken dat ze in deze situatie zit, zelfs haar vader niet…

Verschijningsdatum 30-06-2022
Meer informatie over het boek is hier te vinden!

Het oordeel van de wolf (paperback)

‘Deze uitnodiging voelt als een val,’ zei ze.
‘Net als de meeste bruiloften.’

Het slot van de Nikolai Lantsov-duologie krijgt een nieuwe uitgave. Dompel jezelf weer helemaal onder in de Grishaverse van Leigh Bardugo met deze paperback van Het oordeel van de wolf met een prachtige nieuwe omslag die samen met het eerste deel De verminkte koning een aanwinst op je boekenplank vormen!

Verschijningsdatum 13-06-2022

 

Herdrukken

In juni verschijnen er meerdere herdrukken:

Dit hilarische tijdreisverhaal blijft boeien, Saffierblauw is weer toe aan een herdruk!

Ook dit boek gaat als een lopend vuurtje en is toe aan een herdruk.

Dat lees je goed! Het boek is nog niet eens uit, maar dankzij alle pre-orders die we van jullie hebben ontvangen, komt er een tweede druk!

Dankzij Booktok is dit boek al heel vaak verkocht. Tijd voor een derde druk.