fbpx

Trots en Vooroordeel, Frankenstein en Dickens’ Kerstverhaal

Zoals je misschien al weet zijn er inmiddels alweer drie aflevering van de Wereldklassiekers podcast! Een echt een literair feestje voor je oren! Dus pak een kop thee, kruip in je favoriete leesstoel, en laten we het hebben over de eerste drie afleveringen van deze toffe podcast over de Wereldklassiekers-serie.

Vergeet niet om je reviews en sterren achter te laten op het podcastplatform waar jij luistert!

Aflevering 1: Dickens' Kerstverhaal

Over de eerste aflevering schreef mijn collega Frederiek al eerder een uitgebreide blogpost dus ik zal het kort houden!

In de eerste podcastaflevering gaat Myrthe in gesprek met vertaler Merel Leene en historicus Rosanne Schot over Dickens’ Kerstverhaal van Charles Dickens en hoor je allemaal interessante feitjes. Wist je bijvoorbeeld dat A Christmas Carol dat Dickens in 1843 schreef in drie dagen was uitverkocht door zijn slimme marketing?

Aflevering 2: Frankenstein

In deze tweede aflevering spreekt Myrthe met vertaler en auteur Maria Postema en cultureel analyst Whitney Krens over Mary Shelley, en in het bijzonder over haar boek Frankenstein dat in 2019 door Maria werd vertaald en bewerkt. Ze hebben het onder andere over de totstandkoming van het werk, spelen voor God, de actualiteit van het verhaal én over het onbrandbare hart van Percy Shelley.

Een hele toffe aflevering waarna je zeker weten het boek wilt gaan lezen!

Aflevering 3: Trots en Vooroordeel

Myrthe spreekt in deze aflevering met auteur en vertaler Lisette Jonkman en auteur Karin Quint over Jane Austen, en in het bijzonder haar boek Trots en vooroordeel dat Lisette vertaalde en bewerkte. In deze aflevering bespreken zij onder andere de memes die in onze cultuur zijn ingebakken, Colin Firth, en het risico van vriendelijk zijn tegen mannen… 😉

Kortom, ook de derde aflevering is er eentje om meteen te gaan luisteren!

Wanneer komen de volgende afleveringen?

Elke drie weken komt er een podcastaflevering online en dit zijn de data van de volgende afleveringen:

21 februari: Zorro. De vloek van Capistrano van Johnston McCulley, vertaald door Kevin Hassing
13 maart: Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & de heer Hyde van Robert Louis Stevenson, vertaald door Bies van Ede
3 april: Sophie Pluim vertelt over het illustreren van de serie
24 April:  Romeo & Julia van William Shakespeare, verteld door Tiny Fisscher

***

De wereldklassiekers podcast is een Blossom Books podcast, gemaakt in samenwerking met Spraakmaker Media en onder redactie van Mojdeh Feili. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Stichting Wij eisen kinderboeken. Meer luisteren of te weten komen? Houd deze pagina goed in de gaten. Of abonneer je via je favoriete podcastapp.