fbpx

de beste boeken voor de zomervakantie

Nu de zomer officieel van start is gegaan en de zomervakantie steeds dichterbij komt, hebben wij een aantal ideale boeken met een zomers thema voor je op een rij gezet. Deze boeken zijn perfect om op reis mee te nemen of op een zonnige plek in de achtertuin of park te lezen.

Portret van de zomer

Voor de liefhebbers van onder andere Sally Rooney en Melktanden van Emma Curvers hebben wij goed nieuws. Deze zomer publiceren wij Portret van de zomer, dit boek van Jelle Havermans gaat over de vijfentwintigjarige fotograaf Rafael. Op een huisfeestje ontmoet hij de mysterieuze Noa en is hij meteen door haar gebiologeerd. Al snel krijgen de twee een relatie en introduceert Noa hem aan de wereld van de polyamorie.

Tijdens hun relatie leert Rafael niet alleen veel over de liefde, maar ook over zichzelf. Als Noa besluit een lange reis te gaan maken aan de andere kant van de wereld, moet Rafael erachter zien te komen wat Noa én de liefde voor hem betekenen.

De realistische dialogen, sferische proza en zomerhitte in het moderne Amsterdam maken dit boek ideaal om op zonnige dagen te lezen.

Portret van de zomer ligt vanaf 13 juli in de boekhandel.

Zomerburen

Zomerburen van Rianne Robben vertelt het verhaal van Oliva. Oliva heeft haar toekomst al helemaal uitgedacht: na de zomer gaat ze studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Maar als hij het plotseling uitmaakt en alleen naar Australië vertrekt, valt dit plan in duigen.

Verdrietig en in de war besluit Olivia haar zomervakantie door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe. Daar ontmoet ze haar vroegere buurmeisje Ilse en de twee besteden het merendeel van de zomer in elkaars gezelschap.

Bij Ilse kan Olivia haar hart luchten en merkt ze dat ze langzaamaan haar liefdesverdriet te boven komt, maar wat als blijkt dat dat mede of misschien wel grotendeels komt door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse die ze niet uit haar hoofd kan krijgen…

De afstand tussen jou en mij

Het leven van McKenna loopt van een leien dakje. Goede cijfers, een leuk vriendje, fijne vrienden en een toelating voor haar nummer één keus universiteit. Het enige probleem: McKenna is helemaal niet van plan om te gaan studeren, althans niet dit jaar. Ze is van plan om eerst haar droom achterna te gaan en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te lopen. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit Mckenna de 3500 km lange tocht dwars door de wildernis van de noordelijkste staten van Amerika zelf af te leggen.

Tijdens deze trektocht ontmoet Mckenna de charismatische Sam en besluiten ze samen van het verharde pad af te wijken, maar was dit wel een verstandige keuze? En hoe belandt Mckenna in een situatie waarin ze niet alleen moet vechten voor haar eigen leven, maar ook die van Sam?

Na het lezen van De afstand tussen jou en mij van Marina Gessner wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en 3500 kilometer wandelen met een rugzak op je rug.

Zo moet het zijn

Dit boek is het vervolg op Wat als dit het is en bevat dus spoilers!

In Zo moet het zijn, het tweede boek van Becky Albertalli en Adam Silvera volgen we Ben en Arthur die elkaar in de zomer weer tegenkomen. Beide zijn na de break-up verdergegaan met hun leven. Zo is Arthur druk bezig met het bestormen van de theaterwereld en moet hij zijn vriendje Mickey erg missen, terwijl Ben zijn eerste jaar op de universiteit erop heeft zitten en zich graag in de armen van zijn Mario terugvindt.

Wat brengt deze ontmoeting tussen twee oud-geliefde teweeg? Eerste liefdes zijn speciaal, maar het is veel te laat voor wat als… Toch?

De hartstocht van Monty en Percy

In de korte novelle De hartstocht van Monty en Percy van Mackenzi Lee gaat het verhaal verder waar we in De grand tour van Henry Montague waren gebleven. De avontuurlijke reis uit het eerste boek mag dan over zijn, maar nu Monty en Percy eindelijk elkaar de liefde hebben verklaard, begint een nog spannender avontuur: samenzijn met de persoon waarvan je houdt.

Dit ontzettend lieve en bovenal hilarische feelgood-verhaal speelt zich af in het romantische Santorini. Met parelwitte stranden, azuurblauwe zee en zonnig weer zijn alle ingrediënten voor een zomers verhaal compleet.

Deze novelle is alleen verkrijgbaar als e-book.

Het is hier helemaal (niet) perfect!

Een ander boek waar het verhaal zich (voor een deel) in het buitenland afspeelt is Het is hier helemaal (niet) perfect! van Carlie van Tongeren.

Met haar diploma vers op zak, besluit Yara haar twee grote dromen achterna te gaan jagen. Eén daarvan is alleen door Indonesië te reizen om daar vrijwilligerswerk te gaan doen, de andere droom is het opzetten van een succesvolle Instagram en reisblog.

Op Instagram toont ze hoe geweldig ze het heeft en hoe avontuurlijk haar reis tot nu toe is. De realiteit is dat Yara het helemaal niet naar haar zin heeft: het project, de andere vrijwilligers en de bijkomende hitte vallen enorm tegen. Daarnaast zit Yara aardig met zichzelf en haar verleden in de knoop. Op het moment dat de perfecte façade van Yara begint af te brokkelen door paniekaanvallen ontmoet ze Ro, die niet meer verschillend van Yara had kunnen zijn. Maar zeggen ze niet; ’opposites attract’

Makkelijk in je koffer of reistas mee te nemen

In dit feministische pamflet schoppen Marie Lotte en Nydia alle misvattingen en vooroordelen waar vrouwen mee te maken hebben onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt.

Ook al kunnen de frustraties soms bij je opkomen tijdens het lezen van de onzinnige vragen of waardeloze stellingen waar vrouwen vaak mee moeten dealen, krijg je hopelijk toch een glimlach op je gezicht tijdens het lezen van de sarcastische antwoorden en slimme terugkoppelingen die dit duo geven en voel jij je weer helemaal empowered!

Marie Lotte enNydiastrijdenvoor een wereld waarinqueermensenevenveel ruimte krijgen als de cis hetero’swantqueer-ervaringenzijn net zo echtennet zo waardevol.In dit lekker dunne boekje geven ze een inleiding in hetqueerleven,