Marina Gessner

Marina Gessner

Marina Gessner is de schrijfster van De afstand tussen jou en mij, over de achttienjarige McKenna die in haar eentje de Appalachian-trail loopt.

 

De afstand tussen jou en mij is het eerste boek dat onder de naam Marina Gessner verschijnt, maar eerder schreef Marina als Nina de Gramont een bundel met korte verhalen, twee boeken voor volwassenen en drie young adult-boeken. Voor haar verhalenbundel won ze een Discovery Award van the New England Booksellers Association. Voor één van haar Young Adult-boeken won ze een American Library Award. En De afstand tussen jou en mij is geselecteerd door de Junior Library Guild!

 

Marina studeerde Theater aan de universiteit, maar had zoveel last van podiumvrees, dat ze naar Engels overstapte. Tijdens haar masterstudie ontmoette ze de auteur en haar toekomstige man David Gessner, van wie ze de gewoonte overnam om elke dag – 365 dagen per jaar – 1000 woorden te schrijven zodra ze wakker werd. En daar zijn wij hem maar al te dankbaar voor, want ze zegt zelf dat zijn werkethos de grootste invloed heeft gehad op haar schrijfproces en ervoor heeft gezorgd dat ze nu gepubliceerd schrijfster is! Ze woont momenteel met haar man en dochter aan de kust in North Carolina in de Verenigde Staten, waar ze docent Creative Writing is aan de UNCW, de Universiteit van North Carolina in Wilmington.

 

Verder houdt Marina van het kijken naar series als, Downtown Abbey, Gilmore Girls en Sex and the City en heeft ze een superleuke hond waarmee ze graag in het bos wandelt.

Boeken door Marina Gessner