fbpx

Wegwijs in onze boekenseries

Er is niks leukers dan eindeloos lezen in een boekenserie. Kun je er geen genoeg van krijgen? Dan is een boxset de ideale uitkomst om alle boeken in één keer te kopen. Voor de prijs hoef je het vaak niet te laten, het is goedkoper dan ze allemaal los aan te schaffen. Zo blijft er ook nog wat geld over voor een snack (of tien)!

Grisha

De Grisha-trilogie is amazing. Het speelt zich af in een soort magisch oud-Rusland, het is enorm spannend, de hoofdpersoon is kick ass, haar beste vriend is swoonworthy en uiteraard zitten er ook de nodige kwaadaardige mannen, donkere krachten en plottwisten in.

Los zijn ze helaas niet meer verkrijgbaar en ook de set is bijna op, en op=op. Dus: wil je de Grisha-hardcovers hebben voor ze nooit meer terugkomen? Dan moet je snel zijn! De Grisha-box kost maar €29,99 – dat is 8.835 minuten leesplezier voor minder dan een halve cent per minuut! (echt een koopje!)

De kraaien

De duologie List & Leugens en Kraai & Koninkrijk vindt plaats in dezelfde wereld als de Grisha-boeken, maar is vanuit een totaal ander perspectief geschreven. Leigh Bardugo heeft er twee prachtige boekenseries van weten te maken.

De kraaien is verkrijgbaar in twee versies: een mooie Limited Edition met goud en zwart op snee en met spot op de voorkant. Of de ‘gewone’ versie, die overigens ook gewoon 1.164 pagina’s heeft. Ook hiervan hebben we twee mooie boxsets, dit is de gewone editie en de Limited Edition is hier te vinden. Een LE editie doet het altijd goed op de boekenplank, maar de gewone set mag er natuurlijk ook wezen! 😉

Wist je al dat er een serie gebaseerd op de Grisha en De Kraaien naar Netflix komt? Shadow & Bone is medio 2020 zien. 😮

Touching Juliette

Wat iedereen natuurlijk meteen opviel aan de Touching Juliette-trilogie was de bijzondere schrijfstijl en het doorhalen van zinnen. Het werd een mega groot succes, en verdiende daarom ook meer dan één deel. Toen de trilogie was afgerond, maakten wij er een mooie boxset van. Maar het bleef daar niet bij, Tahereh schreef verder en er kwamen nog meer delen.

Na vijf boeken en vier novelles is Verbeeld me dan toch echt het laatste deel van de serie die bijna zeven jaar geleden begon. Zet het in je agenda, Verbeeld me is vanaf juli 2020 verkrijgbaar.

Silber

De Silber-trilogie is fantasierijk en grappig, als jet het ons vraagt een YA-topper. Kerstin Gier neemt ons mee in een onbekende wereld, de wereld van dromen. Want het zijn de dromen van Liv die je bij blijven. Enthousiast geworden? Je scoort deze drie boeken voor maar 25 euro!

The Lunar Chronicles

The Lunar Chronicles heeft het allemaal: spanning, actie, romantiek, iets uit het verleden (maar ook uit het heden!). Dit kan zo maar je nieuwe favoriete serie zijn! In een futuristische wereld komen sprookjes samen.

Kun je maar geen genoeg krijgen van Cinder & co? Dan kun je gelukkig je hart ophalen met de de graphic novels IKO waarvan er twee delen zijn: IKO en IKO. Opstand. Genoeg te lezen dus!

Series waar nog een laatste deel van moet verschijnen

Soms word je geduld flink op de proef gesteld, en moet je wachten op het volgende deel. Vervelend, maar onderstaande titels zijn het zeker waard!

De Goddelozen

De goddelozen is het spannende vervolg op De genadigen! Fie is na haar queeste om de kroonprins te beschermen de nieuwe baas van haar Kraaien geworden. Ze hoopt dat prins Jasimir ook zijn deel van de belofte nakomt, maar inmiddels weet ze ook wel dat mensen met koninklijk bloed niet te vertrouwen zijn. Als zwarte rook de dood van koning Surimir aankondigt, bestijgt de meedogenloze koningin Rhusana de troon en is niets meer zeker – helemaal niet voor de laagste kaste van Sabor, de Kraaien. De Goddelozen verschijnt in juli 2020.

Tiny Pretty Things

Het leven is hard op Acher School of Ballet, het maken in de danswereld is niet gemakkelijk. Sommige hebben het in zich, anderen redden het niet. Gigi, Bette en June behoren tot de beste leerlingen van de school. Maar de lijn tussen vriend en vijand is dun, want ze hebben maar één doel voor ogen: voor altijd de sterren van de hemel te kunnen dansen. Tiny pretty things is een boek zit vol intriges, bedrog en prachtig ballet. Voor fans van Pretty Little Liars en Black Swan. Deel twee van Tiny Pretty Things verschijnt november 2020.

Havenfall

Afgelopen maand kwam Havenfall van Sara Holland bij ons uit. Eigenlijk nog maar net vers van de pers. Net als Everless barst het van de magie, heeft het sterke world building en intrigerende personages. In dit boek neemt Sara je mee naar Havenfall, een herberg die je toegang geeft tot drie verschillende werelden. Als er op een dag een lijk wordt gevonden in de herberg, lijkt de zorgvuldig bewaakte vrede tussen de drie werelden verder dan ooit… LEUK NIEUWS! Er komt namelijk in 2021 een vervolg op Havenfall. Het is wat vroeg, maar dit exciting nieuws delen we graag! Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Series die al af zijn

Geen zin om te wachten? Begin dan aan één van de onderstaande series. Geen tijd voor onzekerheid, cliffhanger of te lang verwachte plottwists: deze zijn namelijk al af, yay!

 

De 100 (paperback)

Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4

Everless

 Deel 1 | Deel 2

Edelsteentrilogie

Deel 1 | Deel 2 | Deel 3

Iskari

Deel 1 | Deel 2 | Deel 3

Lichtjaren

Deel 1 | Deel 2

Ik zou bijna willen zeggen ‘dit was mijn spreekbeurt, bedankt voor het luisteren’ want wauw, dat was een hele hoop informatie.. Maar niet saai of moeilijk om doorheen te komen, toch? Ik duik weer in mijn boekenkast en wens je alvast veel leesplezier!