fbpx

voorproefje van Assepoester en het glazen plafond

Nog maar heel even en dan verschijnt Assepoester en het glazen plafond! In dit feministische sprookjesboek staan twaalf hilarische, vlijmscherpe bewerkingen van klassieke sprookjes: zonder zoete, passieve prinsessen, en met vrouwen die heel goed in staat zijn om de helden van hun eigen verhalen te zijn. Om het aftellen tot 29 november extra leuk te maken, delen we vandaag het eerste verhaal uit het boek met je.

Fun fact: de sprookjes zijn vertaald door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Wil je meer feministisch leesmateriaal? Bekijk dan ook de andere boeken van DAMN, HONEY – bijvoorbeeld het recent verschenen Fucking horny.

De kleine zeemeermin krijgt een vulva

Er was eens… een levenslustige en nieuwsgierige jonge zeemeermin, die met haar zeemeervader en haar talloze zeemeerzussen in een paleis woonde diep, diep in de zee en ver weg van die ellendige olielozingen, bergen plastic en mensen die in de oceaan plassen. Ze had alles wat ze nodig had, maar de zeemeermin verlangde naar meer. Ze wilde op avontuur, en bovenal wilde ze hangen met hete matrozen.
Ondanks de waarschuwingen van haar overbezorgde vader om toch alsjeblieft weg te blijven van de oppervlakte, omdat ze daar mogelijk door vissers zou kunnen worden doorboord met harpoenen, zwom ze regelmatig naar boven om naar de mensen op de boten te kijken. (Toen ze wat ouder was besefte ze dat haar vader een volkomen redelijke meerman was die ook maar gewoon zijn best deed om met een opstandige tiener om te gaan.) Al snel raakte ze in de ban van een bepaalde matroos, die volkomen voorspelbaar ook een prins was.
Nadat ze een paar nachten achter elkaar de boot van de prins had gevolgd als een ware groupie, nam ze een beslissing: ze wilde permanent op het land wonen. Ze wilde mens worden en tongen met de hete zeeman-prins.

Kaartenset

Wij zijn mega enthousiast over dit boek. Door de sprookjes natuurlijk, maar ook vanwege de fantastische illustraties van Ely Ely Illustración die bij elk verhaal staan. We vonden deze afbeeldingen zó mooi, dat we besloten er een kaartenset bij te maken.

Met de kaarten erbij is het boek het perfecte cadeau voor de feestdagen (of natuurlijk lekker voor jezelf). Na verschijning komt Assepoester en het glazen plafond in onze webshop en krijg je de kaarten er gratis bij! Houd dit dus vooral in de gaten. Een aantal boekhandels hebben de kaarten ook aangevraagd, vraag dit dus zeker even na.