fbpx

Neal Shusterman op bezoek!

Vorig weekend was er hoog bezoek! Niemand minder dan Neal Shusterman kwam langs in Nederland en België. Je kent hem natuurlijk van zijn spannende boek Zeis en het het vervolg Cumulus dat deze winter uitkomt.

In deze blog nemen we jullie mee tijdens het bezoek van Neal bij Van der Velde in de Broeren in Zwolle van 5 november.

De dag begon met een gezellige lunch met een clubje bookstagrammers. Jennifer (@jenniferleest), Eline (@eline.books), Charlie (@charlieleest), Willemijn (@jufwillemijnopallstars) en Marcella (@mars_leest) konden anderhalf uur lang hun brandende vragen aan Neal stellen onder het genot van heerlijke broodjes en taartjes. We vonden het onwijs leuk dat zij er waren!

Na de lunch gingen we door naar boekhandel Van der Velde in de Broeren in Zwolle. Deze boekhandel is gevestigd in een oude kerk. Volgens Neal was het de mooiste boekhandel die hij ooit had gezien. Houd zijn Instagram goed in de gaten, want hij heeft zelf ook filmpjes gemaakt waarop hij zijn enthousiasme deelt.

In de boekhandel hielden we een Q&A. Lezers vroegen Neal werkelijk de hemd van het lijf! Zo vertelde hij van alles over zijn favoriete onderdeel van het schrijfproces (het beginnen met schrijven én het ontmoeten van lezers nadat het boek is verschenen) en nieuwe boeken waar hij op dit moment aan werkt. Op de vraag ‘als jij Zeis was, hoe zou jij mensen dan dorsen?’ gaf Neal ook een interessant antwoord: hij zou de persoon in kwestie 30 dagen van tevoren inlichten en zelf laten kiezen hoe die gedorst wil worden. Het is trouwens niet zo dat hij Zeis zou willen zijn… maar die onwil maakt hem juist een geschikte kandidaat in de wereld die hij heeft bedacht.

Natuurlijk was er daarna genoeg tijd om boeken te laten signeren en een praatje te maken. Neal vond het fantastisch om jullie allemaal te ontmoeten en komt heel graag nog eens terug naar Nederland!

Tijdens de signeersessie hadden we een leuke verrassing. Binnenkort komt het vervolg op Zeis uit, Cumulus. We hadden voorpublicaties meegenomen van de eerste twee hoofdstukken. Wil jij die ook? Dat kan, want er zijn er nog een paar over bij de boekhandel!

Je kunt natuurlijk ook Cumulus alvast pre-orderen! Dan ligt ‘ie als eerste bij jou op de deurmat als die uitkomt deze winter.