fbpx

7 redenen waarom je De jongen uit het woud wil lezen

Volgende week is het zover: De jongen uit het woud ligt vanaf woensdag 9 november in de winkel! Deze geweldige graphic novel kun je gewoon niet missen. Vraag jij je nu af ‘waarom niet?’, lees dan snel door, want we delen 7 redenen waarom jij dit boek wil hebben!

Reden 1: het is een prequel

De jongen uit het woud behoort tot de Grishaverse-boeken. Ben jij fan van deze serie? Dan kan dit boek niet missen in jouw kast! Het is een prequel; het speelt zich af voor Schim & Schaduw, het eerste verhaal in de serie. Met deze graphic novel waan je je weer in jouw favoriete wereld en leer je deze nóg beter kennen!

Reden 2: de prachtige illustraties

Ken je de Grishaverse nog niet? Dat is geen enkel probleem! Het boek is los te lezen en een perfecte kennismaking met de serie.

De prachtige illustraties in deze graphic novel nemen je mee in de wereld van Stormblazers, Inferni en alle andere vormen van magie. Het hele boek is volledig in kleur en dankzij het artwork van Dani Pendergast zie je alles levendig voor je!

Reden 3: maak je collectie compleet

Voor de fans van de Grisha-boeken is De jongen in het woud een echte musthave. Zonder dit boek is je collectie gewoonweg niet compleet! Het is de eerste graphic novel in de serie en misschien wel het mooiste boek van de reeks. Met de fantastische vormgeving en afwerking is het een echt collector’s item geworden!

Reden 4: de Duisterling

Moeten we eigenlijk nog meer zeggen dan dit? De Duisterling is bij veel lezers een grote favoriet in de serie en nu is er een boek volledig over hem. Hoe gaaf?!

In De jongen uit het woud leer je de Duisterling kennen als een eenzame jongen met sterke krachten. Je leest zijn verhaal voordat hij de Schaduwvlakte creëerde en Ravka’s Tweede Leger ging leiden. Hoe komt het dat hij zo is veranderd?

Reden 5: goed of slecht?

De Duisterling is de slechterik van de serie. Toch? In De jongen uit het woud ontdek je dat goed en slecht niet zo zwart-wit is. Wie iemand is en hoe diegene doet, wordt bepaald door zoveel redenen. Goed of slecht zijn is eerder een grijs gebied. Iedereen heeft zo zijn mindere kanten. Hoe kijk jij naar de Duisterling na het lezen van dit boek?

Reden 6: aftellen naar seizoen 2 van Shadow and Bone

De Grisha is verfilmd! Seizoen één van de serie Shadow and Bone is al een tijdje te zien op Netflix. Het is nog even wachten op het tweede seizoen, dat begin 2023 wordt verwacht.

Om het wachten wat aangenamer te maken, lees je in de tussentijd natuurlijk de hele serie opnieuw en kun je beste meteen met een nieuwe prequel beginnen. Zo zit je er weer helemaal in als je de serie gaat kijken en heb je meteen wat achtergrondinformatie.

Reden 7: Grisha boekenlegger

Alsof het boek van zichzelf nog niet mooi genoeg was, hebben we nog een toffe verrassing voor je. In alle boeken van de eerste oplage zit namelijk een prachtige boekenlegger ingestoken! Het ontwerp past perfect bij de Grisha-boeken. Het gouden folie maakt het helemaal af. Deze parel kan niet missen in jouw verzameling!

Ben je helemaal enthousiast geworden door de redenen en de toffe voorproefjes? Mooi! Je bestelt De jongen uit het woud hier!

PS: Laat je ons weten wat je van het boek vindt? Deel jouw foto op Instagram met #DeJongenUitHetWoud.