fbpx

Brigid Kemmerer op bezoek

Na lang wachten was het eindelijk zo ver: Brigid Kemmerer kwam Nederland bezoeken! Op zondag 3 juli stond zij op het hoofdprogramma van YALtival. Na een leuk interview op het podium signeerde ze urenlang jullie boeken. Dankjewel voor al jullie enthousiasme, Brigid heeft hier ontzettend van genoten!

De maandag na het festival stond een bezoekje aan ons Blossom Books HQ op de planning. Ons team heeft gezellig met Brigid geluncht en we hebben uitgebreid gekletst over onze hardcovers van de Vervloekt-trilogie. Ze is enorm fan van de Till & Dill illustraties in de boeken en laat deze dan ook trots zien in dt filmpje op onze Instagram:

Interview My Winged Books

We vroegen boekblogger Minca van My Winged Books of zij het leuk zou vinden om Brigid te ontmoeten en interviewen bij ons op kantoor. Samen met vriendinnen Jiska en Jente vroeg zij de auteur het hemd van het lijf! Hieronder lees je een aantal vragen en antwoorden.

Minca, Jiska, Jente & Brigid Kemmerer

Hoe vond je YALtival?

Het was geweldig! Er waren zo veel mensen speciaal voor mij gekomen. De rij voor het signeren was mijn langste rij ooit – ik was drie uur en een kwartier aan één stuk door aan het signeren! Zo lang heb ik nog nooit gesigneerd.

En wat vind je van Nederland?

Ik vind Nederland heel leuk! Het is super om hier te zijn en ik vind het fascinerend dat iedereen Engels spreekt. Daar kunnen we in de Verenigde Staten echt nog wat van leren! Iedereen die bij YALtival voor mij in de rij stond zou zo zonder problemen in de VS kunnen wonen. Te gek!

We weten dat je van schrijven houd, maar houd je zelf ook van lezen?

Ik lees graag fantasy, maar ik houd ook van contemporary en romantiek. Op dit moment lees ik Hook, line and sinker van Tessa Bailey – ik heb ‘m bijna uit!

Als je zou moeten samenwonen met één van de personages van de Vervloekt-trilogie, wie zou je dan kiezen?

Ik zou waarschijnlijk Lia Mara kiezen. Ik denk dat zij makkelijk is om mee op te schieten! Met Harper samenwonen zou heel leuk zijn, maar zij heeft wel last van woedeaanvallen. Rhen zou heel humeurig zijn en constant met de deuren gooien. En ik denk dat Grey altijd overal zijn wapens zou laten slingeren… Ja, ik denk dat Lia Mara een fijne huisgenoot zou zijn!

Welk personage vond je het leukst om over te schrijven?

Hmm… Ik moet zeggen dat ik het het makkelijkste vond om over prins Rhen te schrijven. Ik kon eenvoudig in zijn hoofd komen en zijn hoofdstukken schrijven – geen idee waarom. Misschien omdat hij gewoon zegt wat hij denkt? Ik weet het niet.

Na prins Rhen vond ik Harper het makkelijkst, maar Grey was absoluut het lastigste personage om te schrijven. Hij zegt niet zo veel! Hij is zo gesloten dat ik moest nadenken over verschillende manieren om te laten zien wat hij uitdrukt. Ik heb het idee dat elk Grey hoofdstuk schrijven mij twee keer zoveel tijd kostte als alle andere personages!

Meer lezen?

Het volledige interview vind je op My Winged Books. Dankjewel voor de leuke vragen, Minca!