fbpx

Lees en leer meer over de Nederlandse politiek met dit boek!

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen? Dat is een vraag waar natuurlijk tal van mogelijke antwoorden op te verzinnen zijn. Je wilt stemmen op een partij waar je achter staat, invloed uit kunnen oefenen op de beleidsvoering van het land waar je woont en je niet zo machteloos voelen. Daarom schreef Titia Hoogendoorn samen met Nienke Schuitemaker het pamflet Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen.

In eerste instantie schreven zij dit pamflet voor de Nederlandse verkiezingen van maart 2021, maarrr… wij vinden het belangrijk dat je helemaal up-to-date blijft over de politiek. Daarom hebben we een tijdloze editie van Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen uitgebracht als e-book!

Waarom je dit pamflet nu moet lezen op je e-reader, iPad of mobiel

‘Want ook al bemoei jij je niet met de politiek, de politiek bemoeit zich wel met jou,’ aldus Titia en Nienke. Dat kan misschien wel zo zijn, denk je dan, maar hoezo is het belangrijk dat ik nu meer ga leren over de politiek en het uitbrengen van mijn stem? We zijn toch pas naar de stembus geweest?

Het voelt misschien alsof je gisteren met je stempas op weg bent gegaan, maar dit is al bijna weer een jaar geleden. Het heeft ook 299 dagen geduurd voordat er een nieuw kabinet was. En voor je het weet moet je weer naar de stembus! Woensdag 16 maart is het namelijk tijd om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook daarbij helpt het tijdloze e-book van Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen je met alle lastige keuzes.

Wist je dat er naast de Tweede Kamer-verkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen ook nog andere verkiezingen zijn waarbij jij je stem mag uitbrengen? Op 15 maart 2023 mag je naar de stembus rennen voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. In mei 2024 zijn de Europese Parlementsverkiezingen. Je kan er maar beter van op de hoogte zijn!

Maar waar gaat de politiek eigenlijk over?

Titia en Nienke vertellen je van alles over de politiek. Je leert bijvoorbeeld meer over waarom het belangrijk is dat jij gaat stemmen, maar ze schrijven ook wat er precies in de Tweede Kamer gebeurt. Want hoe wordt een wetsvoorstel gemaakt, wat is eigenlijk precies een amendement en wat doe je als de StemWijzer opeens een hele andere partij voorstelt dan jij in gedachten had? Lees op deze pagina alvast de inleiding en misschien krijg je al antwoord op een van je vragen!

Nog een tip: Titia heeft een eigen podcast, genaamd Polititia. Ook daar kan je van alles leren over de politiek in Nederland!