fbpx

deze boeken verschijnen in oktober

Wat gaat de tijd toch snel! De herfst is nu echt aangebroken. Ook zin om een lekker boek te lezen onder een dekentje terwijl de regen tegen de ruiten tikt? Met de boeken die deze maand verschijnen komt dat helemaal goed! Benieuwd welke boeken dat zijn? Lees dan vlug verder!

Yes! Een nieuw boek in onze Shorties-reeks. Dit boek is lekker dun én een prachtig verhaal! Het is geschreven door Astrid Boonstoppel, die je kan kennen van Dit is hoe het ging en De Academie. (En die vallende blaadjes op het omslag passen perfect bij dit weer, toch?!)

In Wees Lucie lees je over Lucie die al ontelbare keren met haar moeder is verhuisd. Nu kan ze ook Cressvile aan dat veel te lange lijstje toevoegen. Wie haar vader is, kan Lucie niks schelen. Ze heeft haar moeder en dat is genoeg.

Maar in Cressvile wordt alles anders. Hier ontmoet ze Jo, Fraser en Takeo, bij wie ze zich meteen thuis voelt. Haar moeder lijkt iets voor haar achter te houden. Wat is er met haar moeder aan de hand? En wat probeert ze te verbergen?

Verschijningsdatum: 03-10-2022

Bestel Wees Lucie hier.

Zolang de citroenbomen bloeien is het bijzondere en aangrijpende debuut van Zoulfa Katouh. Het geeft een inkijkje in het leven van een meisje dat probeert te overleven tijdens de Syrische revolutie.

Salama was farmaciestudent toen de revolutie in Syrië begon. Ze had haar ouders nog, haar oudere broer en haar huis. Nu heeft ze niks meer. Ze probeert als vrijwilliger zoveel mogelijk mensen te helpen in het ziekenhuis in Homs. Ze wil weg uit Syrië, weg van het gevaar. Maar ze wil ook blijven voor hoe Syrië ooit was en voor de mensen die haar hulp nodig hebben. Met haar twijfel groeit ook haar PTSS, in de menselijke gedaante van Khawf, die haar alle verschrikkingen die ze heeft meegemaakt telkens opnieuw laat beleven.

Dan ontmoet ze Kenan, die haar de kleuren probeert te tonen die allang zijn vervaagd. Hij durft te dromen van een toekomst, en het is aan Salama om te beslissen of ze daarin met hem meegaat.

Verschijningsdatum: 04-10-2022

Bestel Zolang de citroenbomen bloeien hier.

Dit boek heb je vorige maand misschien ook al langs zien komen. Een probleempje bij het drukken houdt ons echter niet tegen en dus verschijnt het boek nu écht.

Fucking horny is het langverwachte vervolg op Damn horny. Er was zoveel vraag naar dit boek, dat Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen opnieuw een bundel vol hete verhalen hebben samengesteld. Het is een bloedgeile bundel vol hete (queer-)verhalen. Maak je klaar voor verhalen met geblinddoekte avonturen, saunaseks, zombies (ja, echt) en veel toys, die vooral lekker wegblijven van de standaard beelden die we al zo vaak hebben gezien.

Met verhalen van o.a. Daan Borrel, Tijn de Jong, Monique van Loon en Ayla Çekin Satijn.

Verschijningsdatum: 04-10-2022

Bestel Fucking horny hier.

Nieuw van Structuurjunkie: de luxe planners! Deze fantastisch mooie edities zijn er speciaal voor iedereen die houdt van een rustig en chique design. De planners hebben een donkerblauw, vegan leren omslag met gouden details en twee leeslinten. De planners zijn datumloos, dus je kunt ze gebruiken wanneer je wilt. Natuurlijk hebben we ook nu weer een A4 editie en een kleinere variant om uit te kiezen. En misschien wel het mooiste? Deze planners blijven leverbaar! Geen limited edition dus, je kunt ze altijd bestellen.

Ben je ook toe aan meer structuur in je dag, week of maand? Dan zijn deze planners echt wat voor jou!

Verschijningsdatum: 24-10-2022

Bestel de luxe planner A4 hier, en de kleine editie hier.

Tobias Camman kun je kennen van De Fomoshow, waar hij hoge ogen gooide toen hij Michelinsterrenchef Peter Gast wist te imponeren met zijn zelfbedachte gerecht. Tobias is gek op koken en mooie gerechten. Zo werd het idee voor een kookboek geboren!

Met Voer kan iedere thuiskok een hoogwaardig gerecht met hoog restaurantgehalte opdienen aan de keukentafel. Tobias verrast met bijzondere technieken en nieuwe smaakcombinaties. Hij geeft klassieke gerechten een eigentijdse twist en is een meester in het opdienen. De algemene deler van dit alles: écht moeilijk wordt het nooit. Voer is hét kookboek voor iedereen die af en toe in de keuken staat en weet wat hij of zij aan het doen is, maar net een stapje verder wil gaan.

Verschijningsdatum: 18-10-2022

Bestel Voer hier.

Meedoen aan de pre-order actie en kans maken om bij de boekpresentatie te zijn in Michelin-sterrenrestaurant Graphite van topchef Peter Gast? Lees hier alles wat je wilt weten!

Herdrukken

De Vervloekt-serie wordt compleet gemaakt in paperback!

Deel één, Een vloek zo eenzaam, is al in paperback te verkrijgen. Nu voegen deel twee en drie zich daarbij! Net als bij deel één krijgen ook deze paperbacks een prachtige metallic laag op de kaft. Zo zijn het echte eyecatchers in je kast!

Verschijningsdatum: 26-10-2022

Bestel Een hart zo vurig hier en Een eed zo duivels hier.