fbpx

Maak kennis met 8 Nederlandse boektokkers!

Er is op sociale media bijna geen ontkomen meer aan, #Booktok. Eind 2020 nam de populariteit van deze hashtag enorm toe. Sindsdien worden mensen elke dag geïnspireerd om hun telefoon weg te leggen en een boek op te pakken. Nederlandse boekenliefhebbers startten al snel #Boektok, hier worden met name Nederlandse boeken getoond en gepromoot. Daarom hebben wij een lijstje van onze favoriete boektokkers gemaakt, zodat jullie volop nieuwe inspiratie kunnen opdoen. Geniet ervan!

@boektokkers

Sinds februari 2022 helpt @boektokkers fanatiek mee om mensen aan het lezen krijgen. Het account bestaat uit twaalf boektokkers die samen zijn gekomen om de beste Nederlandse boeken aan te raden. Zie hieronder een snelle introductie van de boektokkers op dit account met hun lievelingsboek in de hand.

@jetweedevader

Noah post naast Tiktoks over boeken ook vlogs (“een dagje in mijn chaos leven”). De meeste filmpjes op zijn account gaan wel over boeken. Hij geeft recensies en doet vaak “bookhauls” als hij nieuwe boeken heeft gescoord.
Eerlijk, enthousiast en een tikkeltje chaotisch: de video’s van Noah vervelen nooit.

@donner_rotterdam

Dit account wordt beheerd door de bekende Rotterdamse boekwinkel Donner. Zij posten veel filmpjes over de boeken die zij binnenkrijgen, “book recs” (boeken die zij aanbevelen) en nog veel meer. Een van onze favoriete Tiktoks is het filmpje dat zij op internationale vrouwendag plaatsten met boeken voor vrouwen, door vrouwen en over vrouwen. YES GIRL!

@mirelleisreading

Mirelle deelt haar liefde voor lezen met haar achtduizend volgers. Ze raadt boeken aan en doet veel “unboxings”. Ook deelt ze de nadelen van een immens grote liefde voor boeken. Ze neemt je vaak mee naar een (tweedehands-)boekwinkel op zoek naar een nieuwe obsessie over fictieve personages.

Nog steeds niet verkocht? Haar boekenkast staat op kleur.

@gitanareads

Gitana deelt op haar account alles wat te maken heeft met boeken, zoals een nep mes dat te gebruiken is als boekenlegger. Ook post ze zowel op Tiktok als op Goodreads, een platform vol recensies over boeken. Daarop heeft ze zichzelf uitgedaagd om honderd boeken in een jaar te lezen (ze heeft er al 43 gelezen!) Door naar haar account op Tiktok en op Goodreads te gaan, kan je je TBR een nog langere lijst maken.

@noraleest

Nora post net als alle anderen veel boeken op haar Tiktok account, maar @noraleest staat ook bomvol herkenbare obstakels die fanatieke lezers onder ogen moeten zien. Ze praat bijvoorbeeld over verjaardagen, boekenleggers en het probleem van boeken uitlenen.

@daansbooks

Op haar account pakt Daniëlla zowel boeken als Tiny Tree Trunks uit, ook post ze boeken ASMR waardoor je bijna de geur van het boek door de telefoon kan ruiken. Ze deelt haar leesplezier met haar volgers en geeft goede aanraders voor op de TBR.

@livethebooklife

Sarina deelt op hun kanaal een groot spectrum aan boeken, van epische fantasie zoals Schim en Schaduw tot non-fictie boeken. Ook deelt ze veel queer-boeken, boeken met een sterke vrouw in de hoofdrol en onbekende boeken die volgens hen te weinig op booktok te zien zijn. Zie hieronder een lijstje van hun lievelingsboeken.