fbpx

Voor elke vakantie een boek!

Of je nou gaat backpacken, op het strand ligt of thuisblijft: wij hebben de perfecte boek-match voor je!

 

Roadtrip

Muggenland – David Arnold

 

Pitch: Spring jij deze zomer in de auto? Het perfecte boek daarvoor is natuurlijk Muggenland, over Mim die in een Greyhoundbus stapt om naar haar moeder te gaan. Haar duizend kilometers lange reis loopt anders dan verwacht maar gelukkig ontmoet ze een aantal bijzondere medereizigers die haar allemaal een stukje verder helpen. Laat de fabuleuze zinnen van David Arnold op je inwerken terwijl de kilometers aan jou (en aan Mim) voorbijrazen.

Verschijnt: 4 juli
Aantal pagina’s: 336
Voor fans van: Mix de bizarre hoofdpersonen van John Green met de humor van Becky Albertalli
Favoriete quote: ‘Soms is het leven een echte klootzak, die dingen laat terugkeren die je allang vaarwel hebt gezegd.’

 

Strandvakantie

De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli

 

Pitch: Op het strand lig je om te relaxen. Bovendien heb je genoeg aan je hoofd: zand op je handdoek, eraan denken om regelmatig opnieuw zonnebrand te smeren en de keuze tussen een raketje of perenijsje. Dus. Een boek moet ontspanning bieden. Lees deze zomer op je (zandvrije) handdoekje daarom De voordelen van onbeantwoorde liefdeover Molly die al zesentwintig keer verliefd is geweest, maar nog nooit heeft gezoend. Molly’s tweelingzus Cassie is samen met haar vriendin Mina vastbesloten een einde te maken aan Molly’s reeks onbeantwoorde liefdes. En dat levert een onverwachte zomer op…

Verschijnt: is er al!
Aantal pagina’s: 304
Voor fans van: Jennifer E. Smith, Jill Mansell
Favoriete quote: ‘Ik zit op de wc in de 9:30 Club en vraag me af hoe zeemeerminnen plassen.’

 

Citytrip

Aan mijn lieve – Emily Trunko

 

 

Pitch: Een citytrip is meestal: heel veel zien, heel veel lopen en af en toe even neerploffen voor een ijskoude cola/sangria/ijscoupe. Er zijn dus spaarzame momenten om te lezen. Aan mijn lieve bestaat uit allemaal korte, nooit-verstuurde, geheime brieven. De brieven variëren van ontroerend tot hilarisch of lief en je krijgt het gevoel dat je een stiekem kijkje in iemands leven krijgt. Kost niet te veel tijd, je kunt ze voorlezen aan je citytrip-partner en terwijl je naar een mooi uitzicht staart nadenken over je eigen brief. (Die kun je namelijk ook opsturen!)

Verschijnt: 20 augustus
Aantal pagina’s: 292
Voor fans vanPostSecret
Favoriete quote: 

S,

Ik wil mijn eerste kus terug.

C

 

Kamperen

De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

 

Pitch: Er is niets zo romantisch als kamperen. (En wie nu gaat zeuren over ‘met je wc-rol over de camping’ is af.) Lekker in de natuur, de hele dag buiten en veel tijd om te lezen. De afstand tussen jou en mij is het perfecte kampeerboek: McKenna besluit in haar eentje 2000 kilometer te gaan wandelen met alleen een backpack op haar rug. Het boek neemt je mee naar de prachtige natuur van de Appalachian-trail, en is tegelijkertijd ook spannend en romantisch. McKenna is een kick-ass hoofdpersoon, en voelt aan het einde als je vriendin.

Verschijnt: is er al!
Aantal pagina’s: 320
Voor fans vanWild van Cheryl Strayed
Favoriete quote: ‘Ze had zich nog nooit zo afgesneden van de wereld gevoeld, van haar echte wereld.’

 

Backpacken

De Grisha-trilogie – Leigh Bardugo

 

Pitch: Disclaimer van tevoren: uit persoonlijke ervaring weten we dat een e-reader een onmisbare gadget is voor backpackende bookjunkies. Dus, als je die hebt raden wij je aan De Grisha-trilogie erop te zetten. Waarom? Omdat het je even transporteert naar een andere wereld, en dat is wel zo fijn in een nachttrein, tijdens je overstap op het vliegveld of in je lawaaierige hostel. In De Grisha ontdekt Alina per ongeluk een ongekende, zeldzame kracht bij zichzelf als ze haar beste vriend probeert te redden. In de maanden die volgen wordt ze meegenomen naar het hof van de mysterieuze Duisterling, en zal ze keuzes moeten maken die niet alleen invloed hebben op haar leven, maar ook op de rest van het land.

Verschijnt: is er al!
Aantal pagina’s: bij elkaar 1200
Voor fans vanDe glazen troon van Sarah J. Maas
Favoriete quote: ‘Het was niet verstandig om een koning teleur te stellen. Of een Duisterling.’

 

Thuis blijven 

The Lunar Chronicles – Marissa Meyer

 

Pitch: Thuis blijven is natuurlijk ook een optie. Hopelijk betekent dit dat je een beetje moet werken, maar ook lekker veel ongestoorde leestijd hebt. En wat past dan beter dan een zesdelige serie? The Lunar Chronicles zijn spannend, romantisch, sprookjesachtig en futuristisch tegelijk. Sprookjes zoals je ze nog nooit hebt gelezen, maar waar je onmiddellijk aan verslaafd zult raken. En hoe perfect is het dan als je vakantie hebt én 2744 pagina’s leesplezier?

Verschijnt: Cinder, Scarlet, Cress, Levana en Winter zijn verschenen, Alle sterren is er op 20 juli
Aantal pagina’s: bij elkaar 2744
Voor fans van: Once upon a time
Favoriete quote: ‘Kapitein? Denk je dat het lot ons bij elkaar gebracht heeft?’
‘Nee, ik weet vrij zeker dat we dat aan Cinder te danken hebben. Hoezo?’

 

Altijd handig

World of Wanderlust – Brooke Saward

 

Of je nu thuisblijft, plannen aan het maken bent, gaat backpacken of op stedentrip: Brooke Saward van World of Wanderlust is overal geweest en deelt al haar geheime tips met jou. Wat is de beste playlist voor in de auto? Waar moét je in je leven geweest zijn? Waar vind je de lekkerste macarons van Parijs? World of Wanderlust is jouw reisbijbel!