fbpx

Deze titels verschijnen in februari 2020

15 3/4

We krijgen dagelijks mails binnen van schrijvers die heel graag hun boek bij ons uit willen geven en héél soms gebeurt het dat we al enthousiast zijn bij het lezen van de begeleidende brief. Toen Dave Goldstein mailde hadden we zo’n momentje: dat Dave kon schrijven wisten we al (want dit is niet zijn eerste boek) maar nu had hij gewoon een YA geschreven! En toen ging het boek ook nog over een verboden liefde. OMG!

Melvin en Lina. Lina en Melvin. Als het aan Lina ligt bestaat er geen beter paar. Vergeet Jay Z en Beyoncé of zelfs Kate Middleton en Prince William. Beter dan dit wordt het niet. Er is alleen één klein probleempje: Lina is vijftien en Melvin is negentien. Dit maakt hen niet alleen tot over hun oren verliefd, maar ook strafbaar volgens de wet.

Dave Goldstein weet met het verhaal van Lina en Melvin op humoristische wijze een twist te geven aan een jonge, onbezonnen liefde. Met korte rake zinnen, krachtige dialogen en twee hele leuke hoofdpersonen, weet Dave in een mum van tijd je aandacht te grijpen. Dit boek van Nederlandse bodem zal je niet alleen doen lachen, maar ook doen inzien dat de wet misschien niet altijd even eerlijk is.

15 3/4 verschijnt op 17 februari en is via deze pagina te bestellen.

 

Rosie hartje Jack

In oktober 2019 zat Myrthe in Frankfurt aan tafel met een groep bevriende uitgevers uit allemaal verschillende landen. Zoals dat gaat bij dit soort diners werd er gesproken over favoriete titels. Myrthe merkte al snel dat álle aanwezige uitgevers een bepaald boek hadden uitgegeven, maar zelf kende ze het niet eens! Toen ze thuiskwam is ze meteen gaan lezen en het boek heeft haar zo gegrepen dat ze zodra ze het uithad een bod heeft gedaan. En nu verschijnt het!

Rosie houdt van Jack. Jack houdt van Rosie. Dus als ze elkaar kwijtraken, doet Rosie er alles aan om de jongen die de zon in haar hoofd laat schijnen terug te vinden. Zelfs wegrennen van huis. Zelfs Londen doorkruisen en in haar eentje naar Brighton reizen, ook al sneeuwt het en rijden er bijna geen treinen. Een uitdaging voor ieder jong meisje, laat staan een meisje met het syndroom van Down.

Rosie hartje Jack is een prachtig verhaal over vechten voor de vrijheden die we als vanzelfsprekend aannemen: onafhankelijkheid, tolerantie en liefde.

Mel Darbon baseerde Rosie hartje Jack op een van haar leerlingen met Down syndroom. Tijden het schrijven werkte ze samen met meelezers met het Syndroom van Down.

Rosie hartje Jack is vertaald door Merel Leene en verschijnt op 5 februari. Je kan het boek via deze pagina bestellen. Oh, en tipje van de sluier: Mel Darbon komt in juni naar Nederland!