fbpx

Alter ego, Aartsrivaal en…

Gaan jullie Supernova van Marissa Meyer ook uitgeven?

Deze vraag krijgen we regelmatig. En we zullen heel eerlijk toegeven dat we er heel lang over nagedacht hebben. Als een serie niet goed verkoopt, is het voor een uitgeverij niet realistisch om het volgende deel ook uit te geven. In dit geval hebben we al verlies gemaakt op het tweede deel (Aartsrivaal), en als we dan de rechten van deel drie er nog bij kopen, het boek laten vertalen én het boek laten drukken dan zijn we weer heel veel geld verder wat we waarschijnlijk niet terug zullen verdienen.

Maar aan de andere kant weten we natuurlijk als geen ander hoe vervelend is als het laatste deel in een serie niet wordt uitgegeven, of als een uitgever overstapt van hardcover naar paperback. En we weten ook dat, omdat dit steeds vaker voorkomt, er steeds meer lezers zijn die niet aan een serie beginnen voor het laatste deel er is. Of die de serie voor de zekerheid maar in het Engels lezen. En dat vinden we natuurlijk heel jammer…

Omdat we dit jaar 10 jaar bestaan willen we extraveel leuke dingen doen voor onze lezers. We hebben het immers aan jullie te danken dat we al 10 jaar bestaan! En daarom hebben we, na heel lang wikken en wegen, besloten om na Alter Ego en Aartsrivaal ook Supernova te gaan vertalen en dus de serie af te maken.

Alter ego, Aartsrivaal en ?

De Nederlandse editie van Supernova verschijnt in het najaar van 2020. Het wordt een hardcover (net als deel 1 en 2) en hij wordt €19,99. We weten alleen nog niet precies wat de titel zal worden, want heel toevallig heette het laatste boek van Kass Morgan óók al Supernova. Als jullie goede ideeën hebben, laten jullie het ons dan weten?