fbpx

We gaan limited edition dustjackets maken!

Het eerste setje is NU te pre-orderen via onze webshop.

Let op: de data in onderstaand bericht zijn niet langer up-to-date. We verwachten het eerste setje momenteel eind juni. Het tweede setje, voor The Lunar Chronicles, is hier te pre-orderen. Ook deze wordt eind juni verwacht.

Wat zijn dust jackets?

In Nederland worden ze niet zo heel veel gebruikt, maar als je Iskari in je boekenkast hebt staan dan weet je wat we bedoelen: een dust jacket (of stofomslag) is een papieren omslag dat om je boek is gewikkeld om je boek te beschermen. En omdat het mooi is natuurlijk.

We vieren het hele jaar dat Blossom Books tien (!) jaar bestaat, en natuurlijk hoort het erbij dat we ook iets speciaals voor de lezers doen -al helemaal voor de lezers die vanaf het begin onze grote series sparen.
We kozen drie series en drie illustratoren om drie setjes dustjackets uit te kunnen brengen. Het eerste setje wordt geïllustreerd door de Nederlandse zusjes Till & Dill en is voor… De Grisha! De andere twee houden we nog even geheim (maar je kunt waarschijnlijk wel raden welke series we gekozen hebben). De illustraties worden binnenkort bekend gemaakt, houd onze Instagram in de gaten als je als eerste op de hoogte wilt zijn!

Belangrijk om te weten is dat de Grisha-omslagen alleen tot 13 april maar € 17,50 kosten. Daarna zijn ze verkrijgbaar voor €20,-.Je krijgt maar liefst vijf omslagen, namelijk:

De eerste dust jackets zijn voor De Grisha!

Ik heb nog een vraag

We hebben al een heleboel vragen gekregen over de dust jackets, hieronder zijn ze allemaal voor je beantwoord.

Waarom een pre-order?
Als je een pre-order plaatst, kunnen wij beter inschatten hoeveel dust jackets we moeten laten maken en weten we zeker dat we er genoeg hebben voor iedereen. In ruil voor die hulp krijg je korting! Tot 13 april is de eerste set (De Grishaverse) voor slechts € 17,50 verkrijgbaar, daarna kost hij € 20,-. Bovendien geldt op=op!

Passen ze ook om de Engelse hardcovers?
De stofomslagen zijn precies afgemeten op de Nederlandse hardcovers qua hoogte en rugdikte, en het is dus niet aan te raden om ze te bestellen voor buitenlandse edities.

Hoe worden de stofomslagen geleverd?
De jackets worden alle vijf op stevig karton gelegd en geseald. Wij versturen deze vervolgens plat in een stevige envelop (die zal niet door de brievenbus passen en wordt als pakket verzonden). Je vouwt de stofomslagen zelf om je boeken heen, wat extra makkelijk is gemaakt doordat we een eerste vouwlijn hebben toegevoegd.

Waarom is er geen stofomslag voor De verminkte koning?
De verminkte koning is deel 1 in een nieuwe serie in de Grishaverse. Deel twee volgt in 2021, en we weten nog niet hoe dik die wordt. Maar als de stofomslagen een succes zijn dan kan het zomaar zijn dat we besluiten ook voor deze nieuwe delen een stofomslag te maken!

Wanneer worden de andere series en illustratoren bekend gemaakt?
De series worden verspreid over het jaar bekend gemaakt, waarschijnlijk in april en augustus.