fbpx

Deze titels verschijnen in april 2020

In maart veranderde alles, maar gelukkig bleven we (ook vanuit huis) werken met een missie, namelijk mooie boeken uitgeven. Dat is dan ook precies wat we in april blijven doen. Hoewel op dit moment alles onzeker is, kunnen we één ding met zekerheid zeggen: er komen hele toffe titels aan. Ga er maar eens goed voor zitten!

Kass Morgan debuteerde met De 100, waarvan de hardcover in het voorjaar van 2014 al bij ons verscheen. Dit boek bleek zo geweldig, dat screenwriter Jason Rothenberg gelijk besloot er een tv-serie van te maken. De De 100-serie bestaat inmiddels uit vier boeken: De 100, De 100. Dag 21, De 100. Thuis en De 100. RebelNu, 6 jaar later, is het dan eindelijk tijd om alle delen in paperback uit te geven. Maar dan wel een tikkeltje anders dan de hardcovers: namelijk met TV-omslagen!

De 100

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden.

De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is…

De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Na een angstaanjagende crash zetten de jongeren na honderden jaren de eerste stappen op de planeet die ze alleen vanuit de ruimte hebben gezien en kennen van oude verhalen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kan je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?

Dit boek is vertaald door Merel Leene.

Bestel De 100 via deze link bij je favoriete boekhandel.

Heb je deel 1 al en bestel je liever meteen deel 2 (t/m 4)? Dat kan hieronder:
De 100. Dag 21
De 100. Thuis
De 100. Rebel

En dan wat minder leuk nieuws...

Helaas zijn er een aantal boeken die op de planning stonden verschoven. Niet omdat ze op een lager pitje zijn komen te staan, maar omdat er simpelweg wat meer tijd voor nodig was dan we hadden verwacht.

Zo zijn van de Grisha-trilogie zowel de dustjackets als de paperback van Schim & Schaduw wat vertraagd. Met een beetje geluk is hij er net op tijd om nog in april te verschijnen, maar als we pech hebben wordt het begin mei. We verwachten gelukkig nog steeds om de paperbacks van Dreiging & Duisternis en Val & Verlossing in mei uit te geven! Kan je echt niet wachten? De hardcovers zijn nog steeds afzonderlijk én in een boxset te krijgen.

Over de Grisha-paperbacks
De omslagen worden gemaakt door Sophie Pluim (ja, die van de wereldklassiekers!). Leigh Bardugo is nauw bij het proces betrokken maar is de afgelopen maand slecht bereikbaar geweest omdat ze op de set van Shadow & Bone aanwezig was. Hopelijk horen we snel meer van haar, zodat we de schetsen met jullie kunnen delen. Voor nu nog even spannend! Maar naar verwachting hebben we eind april of begin mei iets tastbaars. #kannietwachten

 

Ook DRUKS van Franciën Regelink is verschoven naar mei (naar verwachting de 26e). Een leuke tip voor in de tussentijd: volg Francien op Instagram, daar houdt ze je op de hoogte van het hele schrijfproces. Of lees alvast deel 1 in onofficiële serie: maar je ziet er helemaal niet autistisch uit van Bianca Toeps.