fbpx

Valentijnsdag: kies jouw book date!

Het is bijna Valentijnsdag! En wat is er nu beter dan een date met je boek? Wij spelen voor datingbureau en geven je een perfecte match!

Tijd voor een stukje zelfreflectie. Denk eens terug aan je crushes, relaties, aan de stukjes in je dagboek die je liever niet aan iemand laat lezen. Kies dan hieronder welk type (en dus welk boek) het beste bij je past!

 

De dramaqueen

Geef het maar toe: je bent een dramaqueen. Als je niet tevreden grinnikend naar favoriete soap zit te kijken, verdiep jij je in de intriges van klasgenoten of collega’s. Ruzie? Jij staat vooraan. Je wilt dan ook niets liever dan een stormachtige liefde, met veel woest wapperend haar, grootse gebaren en gepassioneerde ruzies. Een goede of slechte afloop maakt je niet uit; als er maar genoeg over gepraat wordt.

Jouw match: Harteloos. Wonderland en al zijn bijzondere inwoners vormen de perfecte achtergrond voor een liefdesverhaal waarvan je de afloop eigenlijk al weet. Want de Hartenkoningin is niet voor niets zo meedogenloos geworden, en Marissa Meyer sleept je net zo genadeloos mee in haar verhaal.

 

 

De twijfelaar

Wel, niet, wel, niet. Jij wordt een beetje zenuwachtig van liefde. Moet het allemaal zo serieus? Zodra jouw scharrel durft te hinten naar een ontmoeting met ouders, een gezamenlijke vakantie of alleen al het woord relatie durft te zeggen, ben jij al kilometers ver weg gerend. Liefde is leuk, maar alleen voor de lol.

Jouw match: Serieuze liefdesverhalen geven jou de kriebels. Het moet vooral luchtig blijven. Lobsters. Een extreem awkward liefdesverhaal is de ideale kandidaat voor jou. Het is awkward, waarschijnlijk herkenbaar en hilarisch. Dat lukt jou ook wel!

Ook een goeie: Wink, Poppy en Midnight – waar liefde een machtsmiddel is in plaats van een romantische bevlieging.

 

 

De pleaser

Jij doet alles om het je geliefde of crush naar zijn/haar zin te maken. Sommige mensen vinden dat ‘pleasen’ een negatieve bijklank heeft, jij noemt het gewoon onvoorwaardelijke liefde. En je hebt een heleboel liefde te geven.

Jouw match: Jij wilt een boek zoals je zelf ook bent. Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld is lief, grappig en geeft je precies wat je wilt: een cute romantisch verhaal.

 

Romanticus

Jij ziet het leven het liefst door een roze bril. In jouw YouTube top 5 staan filmpjes van huwelijksaanzoeken en trailers van romantische comedy’s. Je wacht geduldig op jouw prins(es) op het witte paard, en vermaakt je in de tussentijd het liefst met een fijn liefdesverhaal.

Jouw match: De Kids of Appetite is in te delen in dezelfde categorie als Ik geef je de zon: het geeft je kriebels in je buik en het gevoel dat je een stukje regenboog hebt opgegeten. De liefde ontwikkelt zich zo voorzichtig en hartveroverend in dit boek, dat je de tissues alvast klaar kunt leggen.

Een andere goede optie is natuurlijk golden oldie De Edelsteentrilogie. Kerstin Gier bewijst dat liefde, veel humor en tijdreizen een fantastische combinatie is.

 

Ik-haat-Valentijn

Liefde? Yegh! Je hebt wel wat beters te doen zeg, dan dat zoetsappige gedoe de hele tijd. Het interesseert je niet of de hoofdpersoon verliefd is of niet, je vindt het toch maar een gedoetje. Valentijnsdag is voor jou gewoon een dinsdag, en die zijn over het algemeen niet zo spectaculair.

Jouw match: Nimona. Geen liefde, alleen maar een gedaanteverwisselaar en een superschurk die samen de strijd aangaan tegen het Instituut voor Rechtshandhaving & Heldendom. Hardop lachen gegarandeerd!

 

 Met wie ga jij op date? Laat ‘t ons weten! Heb je liever een persoonlijk advies? Onze helpdesk @blossombooks staat voor je klaar!