fbpx

Tahereh in NL: dag 4

Tijdens het auteursbezoek van Tahereh Mafi zal Myrthe elke dag een stukje posten over haar belevenissen van die dag. Ditmaal: dag 4!

OMG. Om 4.45 uur ging de wekker. Om 4.45 uur! Nou zijn er heel veel mensen die zo vroeg opstaan (dat bewees het feit dat toen ik over straat liep ik een aantal mensen ‘goedemorgen’ kon wensen) maar ik ben dat absoluut niet gewend en daar geloof ik ook niet echt voor gemaakt. Godzijdank mocht ik bij een vriendinnetje in Amsterdam slapen, anders had ik nog een half uur eerder op moeten staan. Maargoed, na mezelf wat moed ingepraat te hebben, kwam ik in beweging. En eerlijk is eerlijk; na een douche en wat frisse lucht was het helemaal niet zo erg meer.

Tahereh had er helemaal geen moeite mee, want zij vertelde me dat ze al vanaf 4.00 uur klaarwakker was, rustig wat had gegeten en haar koffer had ingepakt. Haar frisse, verzorgde zelf stapte naast de verkreukelde ik in de auto en samen zetten we koers naar Antwerpen.

 Zonder al te veel file arriveerden we om 8 uur in Antwerpen. Ze dumpte haar koffers op de hotelkamer van Ransom Riggs en met zijn drieën zochten we een tentje waar we lekker konden zitten en wafels konden eten. Je zou denken dat je ze overal kunt vinden, maar wij moesten zo ‘s morgens vroeg nog best hard zoeken! Uiteindelijk vonden we een cafeetje met trage obers, ongezellig interieur, Elvis Presley-muziek en wafels. Harde, krokante wafels zo bleek toen ze op tafel kwamen. Hoort dat? Ik geloof dat de Amerikaanse Belgische wafels bij hun ook meer in de smaak vielen, maar ze konden wel weer iets van hun checklist afstrepen.

Na een gezellige relaxte ochtend waarin we lekker casual met elkaar hadden kunnen kletsen, reed ik terug naar Utrecht waar twee overvolle mailboxen op mij stonden te wachten. Tahereh en Ransom zouden samen doorreizen naar Parijs waar ze beide op een boekenfestival waren geboekt.

Ik was helemaal kapot. Ik had drie dagen elke dag meer dan 14 uur gewerkt. Ik had amper tijd gehad om normaal te eten en drinken. Ik was er de hele dag op gefocust dat alles goed zou gaan en Tahereh het naar haar zin zou hebben. Ik moest honderden dingen regelen waarvan ik nog de helft vergeten ben ook. Ik probeerde alles bij te houden op lijstjes, die ik weer kwijt raakte en waar ik weer chagrijnig over werd. Maar het was wel een geweldige week en ik had het niet willen missen. Het is een hele bijzondere ervaring om zo samen te werken met een internationale bestsellerauteur en godzijdank is Tahereh verschrikkelijk aardig.

Op naar de volgende keer!

Liefs,
Myrthe

Blossom Books