fbpx

Nieuw: schrijfcursus ‘Sterke verhalen & hoe je ze schrijft’

Van 20 tot 29 september is het Boekenweek voor jongeren, en natuurlijk (hopelijk) is er dan van alles te doen in de plaatselijke boekhandel. Je kunt bijvoorbeeld meedoen met de schrijfcursus Sterke verhalen & hoe je ze schrijft. 

 

‘Ik schrijf zelf ook, heb je tips?’

Bij alle events die we organiseren (auteursbezoeken, meet & greets, en YA-bijeenkomsten) is de meest gestelde vraag: ‘Ik schrijf zelf ook, heb je tips?’ Elke keer weer blijkt dat YA-lezers niet alleen maar YA-boeken willen lézen, maar ook de ambitie hebben om zelf schrijver te worden. We hear you! Speciaal daarvoor geven wij dé schrijfgids Sterke verhalen & hoe je ze schrijft uit, vlak voor de Boekenweek voor Jongeren. Dit boek is samengesteld door Rebecca Stern & Grant Faulkner, in samenwerking met NaNoWriMoMet en heeft tips van onder andere Jason Reynolds, Marissa Meyer, John Green en Jennifer Niven! We hopen dat met de publicatie van Sterke verhalen & hoe je ze schrijft al jullie vragen over het schrijven van een boek beantwoord.

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees hier meer!

Mini-cursus in de boekhandel

Speciaal voor boekhandels ontwikkelden we een mini-schrijfworkshop aan de hand van deze gids. De cursus duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur, en wordt in verschillende boekhandels gegeven. Houd de website/social media van je lokale boekhandel in de gaten voor nieuws en inschrijvingen. Doet jouw boekhandel niet mee en wil jij de cursus heel graag volgen, vraag dan of ze contact met ons op willen nemen over de cursus.

Wil je graag een meerdaagse cursus gegeven door uitgever Myrthe Spiteri? Houd dan de website van Het Literatuurhuis in de gaten, want daar zal binnenkort een schrijfcursus worden aangeboden!

Deze boekhandels zullen de schrijfcursus aanbieden:

BoekhandelPlaats
De Vries van StockumHaarlem
Boekhandel OisterwijkOisterwijk