fbpx

Kom in de kerststemming met deze leestips

Onze Blossom Books-Adventskalender is al sinds aantal dagen opnieuw van start gegaan. Nog heel even wachten, dan is het eindelijk Kerst. Om alvast in de kerststemming te komen hebben wij vijf leestips voor je op een rij gezet! Perfect om te geven én te krijgen 😉

1. Romeo en Julia

Al jarenlang hebben in Verona twee belangrijke families een vete: de Capuletti’s en de Montecchi’s. De rivaliteit tussen de twee families zorgt vaak voor ellendige situaties, en dat terwijl de meeste familieleden niet eens meer weten hoe het begonnen is. Alles wordt nog ingewikkelder als Romeo Montecchi verliefd wordt op Julia Capuletti (en zij natuurlijk op hem).

Romeo en Julia is onze eerste Wereldklassieker en is hertaald door Tiny Fisscher. Sophie Pluim kan met haar illustraties als geen ander de tragische sfeer van het boek laten zien.

Romeo en Julia is perfect voor als je tijdens de feestdagen op zoek bent naar een romantisch en meeslepend verhaal, maar ook even een lekker potje wil janken. En het is een ideaal kerstcadeau om te geven aan lezers die niet bekend zijn met dit tragische liefdesverhaal. Een onmogelijke liefde, een tragische afloop: perfecte ingrediënten voor een meeslepend verhaal, zelfs als het al bijna vijfhonderd jaar oud is.

De Slaapster en de Spintol

Er rust een vloek op een naburig koninkrijk. In een overwoekerd kasteel ligt een prinses in een diepe slaap. Niet alleen de prinses is in een diepe slaap beland, maar iedereen in haar koninkrijk slaapt. De koningin met sneeuwwitte huid ruilt haar trouwjurk om voor een harnas en een zwaard. Zij gaat samen met drie dwergen op pad om de vloek van een wraakzuchtige bosheks ongedaan te maken.

De feestdagen zijn het beste moment om te genieten van een goed sprookje. Meesterverteller Neil Gaiman schreef De Slaapster en de Spintol. Dit is een hervertelling van Doornroosje en Sneeuwwitje en is geïllustreerd door Chris Riddell. Dit boek is echt wat voor jou als je soms ontzettend kan genieten van sprookjes, graag even in een magische wereld wilt rondwandelen én van schitterende illustraties houdt. De Slaapster en de Spintol is een uitstekend cadeau voor iedere boekenliefhebber, omdat dit boek is uitgevoerd in een luxe hardcover met slipcase, goudfolie en goud op snee. Dit wordt een echte eyecatcher in je boekenkast!

 

Cinder

Cinder speelt zich af in een futuristisch Nieuw-Beijing. Op deze plek leven mensen en androïden door elkaar. Cinder is een getalenteerde monteur en een cyborg. Daardoor wordt ze gezien als een tweederangsburger. Daarbovenop woont ze bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als ze ook nog eens een bezoek krijgt van prins Kai verandert Cinders hele leven.

Cinder is het eerste deel in De Lunar Chronicles en is geschreven door Marissa Meyer. Om in de sprookjes-sfeer te blijven raden wij Cinder aan. Dit boek geeft een nieuwe futuristische twist aan het sprookje van Assepoester en is echt een boek voor jou als je houdt van sprookjes, actie, liefde en spanning. Na het eerste deel ben je gegarandeerd hooked! 😉

De Notenkraker

In De Notenkraker vindt Marie een notenkraker in een van haar kerstcadeautjes. Deze notenkraker komt ook nog eens ‘s nachts tot leven. Onverwachts wordt ze het middelpunt van een gevecht tussen de Muizenkoning en al het andere speelgoed. Marie wordt meegenomen naar een wereld van suikerkastelen, chocoladekoningen en echte liefde.

De Notenkraker van E.T.A. Hoffman bevat illustraties van Sanna Annukka en is perfect om te lezen tijdens de feestdagen met een warme kop chocolademelk en zelfgemaakte koekjes. Alleen dan kan de sfeer écht goed overkomen 😉 Het verhaal speelt zich ook nog eens af tijdens de feestdagen (ideaal!). De Notenkraker is absoluut een boek voor jou als je houdt van sprookjes en romantiek of als je nog niet bekend bent met dit klassieke sprookje.

Silber. Het eerste boek der dromen

Liv Silber is met haar moeder en zusje verhuisd naar Londen. Sindsdien heeft ze last van vreemde dromen. Sommige van die dromen gaan over vier jongens die mysterieuze rituelen uitvoeren. Alles wordt nog eigenaardiger als de jongens echt blijken te bestaan. Hier is iets ongewoons aan de hand.

Silber. Het eerste boek der dromen is het eerste deel uit de Silbertrilogie en is geschreven door Kerstin Gier. Dit boek is perfect voor jou als je houdt van romantiek, mysterie en magie. Als je eenmaal bent begonnen in deel 1, wil je weten hoe het verhaal verder gaat in deel 2 en 3 😉 *hint* verlanglijstje *hint*

P.S. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je alle delen uit de Silbertrilogie op je verlanglijstje zetten? Check dan onze aantrekkelijk geprijsde Silber-box!

Dit zijn onze leestips voor de feestdagen. Maar waarom wachten tot dan? Je kunt natuurlijk ook nu meteen al beginnen met lezen om alvast goed in de kerststemming te komen. Hopelijk hebben wij jullie enthousiast weten te maken voor deze boeken en zetten jullie ze op jullie verlanglijstje of geven jullie ze cadeau!

‘Maar ik heb al te veel boeken, kan ik echt nóg meer boeken vragen?’ JA! En genoeg boeken hebben, dat bestaat natuurlijk niet 😉

Fijne feestdagen!