fbpx

Februari 2020: Nimona in de bioscoop!

Het filmnieuws houdt niet op: er is een releasedatum voor de Nimona-film!

Er was zo veel filmnieuws de afgelopen tijd dat het erop lijkt dat we tot 2020 minstens een keer per jaar naar de bioscoop kunnen voor een film die gebaseerd is op een van onze boeken. Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld is bijna klaar en heeft een releasedatum (16 maart 2018), Jandy Nelson is druk bezig met het filmscript van Ik geef je de zon en nu dus Nimona!

Nimona wordt – hoe kan het ook anders – een animatiefilm, en Fox Animation heeft deze week bekend gemaakt dat hij op 14 februari 2020 in de bioscoop zal draaien. Twentieth Century Fox Animation is een van de grootste animatiefilmstudio’s. Ze maakten eerder Ice Age en Rio. Dit jaar komt Ferdinand uit, ook gebaseerd op een kinderboek.

Nimona (eeevil)

De film gaat, net zoals de graphic novel, over Nimona, een gedaanteverwisselaar, die zich aanbiedt als sidekick van de beroemde superschurk Ballister Zwarthart (of Blackheart). Samen gaan ze het gevecht aan aartsvijand Ambrosius Goudzak (Goldenloin).

Er worden meer graphic novels verfilmd, en soms wordt er gekozen voor live-action in plaats van animatie. Fox kiest echter voor animatie: het past beter bij een jonger publiek en bovendien verandert Nimona in het verhaal in zo veel verschillende wezens dat het lastig wordt om daar live-action van te maken. Dus: nog twee jaar wachten, maar alles wijst erop dat het een te gekke film wordt! (En tijdens het wachten kun je natuurlijk het boek lezen…)