fbpx

De enige echte #BBBookstagram Challenge!

Yess, het is weer zo ver: augustus staat in het teken van de enige echte Blossom Books Bookstagram Challenge! Doe je ook mee?

 

Doe je ook mee? In de maand augustus krijg je elke dag een Bookstagram-challenge. Maak zo mooi en inspirerend mogelijke foto’s en win toffe prijzen!

Augustus = Blossom Books Bookstagram Challenge

Wij kunnen er naar blijven kijken: Bookstagram! Foto’s van boeken in alle kleuren van de regenboog, boeken met bijpassende accessoires, en mooie plaatjes waarvan je meteen zin krijgt om te lezen. Bookstagram is een community van Instagrams die één ding gemeen hebben: de liefde voor lezen. Je vindt er supertoffe foto’s, kunt er samen fangirlen en doet ook nog eens inspiratie op! Het is een soort Bookjunkies United-platform, eigenlijk.

Vorig jaar organiseerden we in augustus een Bookstagram Challenge. Dit was zo’n succes dat we het dit jaar weer doen! Je hoeft geen Bookstagram te hebben, als je Instagram hebt, een beetje creatief bent én zin hebt om een maandje foto’s te maken, ben je klaar om mee te doen!

Wat moet je doen

Je vindt hieronder een lijst met opdrachten. Plaats vanaf 1 augustus elke dag (of als het een keertje niet lukt, twee achter elkaar) een foto van de opdracht van die dag. Gebruik #BBBookstagram of tag ons in de foto! Je vindt de lijst met extra toelichting ook nog een keer hier: BB Bookstagram Challenge 2017. Ook leuk: we hebben een Facebook event gemaakt waar je alles over de challenge kan bespreken!

Tips

In een Instagramfoto maak je alles duidelijk met beeld, maar soms wil je er toch iets bij vertellen. Wij maakten daarom Bookstagram Cards, kleine (en mooie) kaartjes die je kunt gebruiken om de perfecte foto te maken. Bijvoorbeeld zoals OhMyBook doet, of AnnieksLibrary!

We vroegen speciaal voor jullie ook een aantal bekende Bookstagrammers om tips.

Lisanne, OhmyBook

  1. Maak altijd gebruik van daglicht, daar worden je foto’s echt beter van.
  2. Om een mooie feed te krijgen die een geheel is, kun je het beste al je foto’s op min of meer dezelfde manier bewerken. Zo gebruik ik eigenlijk altijd hetzelfde filter (HB2 in de app VSCOcam) en pas ik altijd even de helderheid, het contrast en de warmte van de foto aan. Speel er een beetje mee en kijk wat bij jou en je foto’s past.
  3. Gebruik hashtags in je posts, zodat andere boekenliefhebbers je kunnen vinden. Zo gebruik ik zelf vaak #bookstagram #bookwurm #booknerd etc. etc.
  4. Props, props en nog eens props. Ik gebruik graag naast boeken andere voorwerpen in mijn foto’s. Een leuk kussen in de achtergrond, een mooi dienblad om het boek op te leggen, fairylights om meer sfeer te geven, sjaaltjes, kleedjes, kaarsen, planten, bloemen; je kunt van alles gebruiken in je Bookstagramfoto’s.

 

Bente, StoriesbyBente

  • De meeste bookstagrams hebben een bepaald thema. Een bloem die op iedere foto terugkomt, bijvoorbeeld. Of altijd een witte achtergrond. Weest niet bang om een thema te kiezen. Je hebt misschien het gevoel dat het definitief is en dat je niet meer kunt switchen, maar dat kun je wel. Sterker nog, ik zie mijn aantal volgers flink stijgen nadat ik weer een wisseling van thema’s heb gedaan.
  • Ga echt de interactie aan met iedereen. Plaats af en toe een opmerking en like ook andere foto’s. Of stel een vraag onder je eigen foto. Je ziet niet alleen je aantal volgers stijgen, maar je leert ook nog andere mensen kennen.

Winnen!

Zorg dat je zo veel mogelijk challenges vervult, want uiteraard geven we een paar toffe prijzen weg! We verloten een Blossom Books-tegoedbon van €25,- voor de mooiste foto en twee keer de Bookstagram Cards voor de Proud Bookjunkies die alle challenges hebben volbracht.

Veel plezier! Wij verheugen ons er nu al op!