Scarlett Curtis

Scarlett Curtis

Scarlett Curtis is een auteur en activiste. Ze schreef de wekelijkse column ‘The Gen Z’ voor de Sunday Times en is medeoprichtster van The Pink Protest. The Pink Protest laat zien hoe jij een activist kunt zijn en benadrukt vooral dat activisme ook leuk is. Ze gebruiken hun middelen om een globale beweging te initiëren met jonge mensen die de wereld willen veranderen. Ook begon ze de Free Periods campagne die strijdt voor het wereldwijd toegankelijk maken van vrouwelijke hygiëne producten.

 

Scarlett’s vader is Richard Curtis, het brein achter bekende romcoms als Love, Actually, Four Weddings and a Funeral en Notting Hill. Haar moeder is Emma Freud, een afstammeling van Sigmund Freud. Daarnaast is ze beste vriendinnen met actrice Saoirse Ronan.

 

Feministen dragen geen roze (en anderen leugens) verzameld essays van meer dan 52 vrouwen die allemaal vertellen wat feminisme voor hen betekend. De collectie werd samengesteld door Scarlett Curtis. De Nederlandse editie is uitgebreid met Nederlandse bijdragen.