Foto: Tatjana Almuli

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen zijn een Nederlands schrijversduo. Ze verwierven in 2018 bekendheid met hun pamflet Damn, honey en de gelijknamige podcast die snel daarna volgde. Inmiddels is hun feministische platform uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland en heeft het duo zes boeken op hun naam staan én een bijdrage aan de Nederlandse editie van Feministen dragen geen roze.

 

In 2019 verscheen Heb je nou al een vriend? met daarin antwoorden op 50 vragen en opmerkingen waar je vrouw van deze tijd mee moet dealen. Vier jaar later, in 2022, verscheen de heruitgave van dit boek met de nieuwe titel Shit waar je als vrouw mee moet dealen.

 

In 2020 begon het duo aan een nieuw project: een driedelige serie pamfletten voor jongeren. Deze serie bestaat uit Yes, Baby (2020), Queer, Baby (2021) en Go, Baby (nog te verschijnen).

 

Met het succes van hun erotische bundel Damn horny (2021) lieten Marie Lotte en Nydia zien dat de wereld klaar is voor loeihete erotische (queer)verhalen geschreven door verschillende mensen, vanuit verschillende perspectieven. Daarom verscheen in 2022 het vervolg: Fucking horny. Beide boeken staan vol met bijdragen van diverse auteurs, waaronder Tatjana Almuli, Daan Borrel, Babs Gons, Monique van Loon, Ayla Çekin Satijn en meer.

 

Het duo schreef in 2023 als eerste non-fictie auteurs een bijdrage voor 3PAK – het geschenkboek voor de Boekenweek van Jongeren.

Wil je Marie Lotte Hagen voor je evenement uitnodigen? Boek haar dan hier.
Wil je Nydia van Voorthuizen voor je evenement uitnodigen? Boek haar dan hier.