10x de leukste body positivity-accounts!

Mocht het jullie ontschoten zijn: in juli verschijnt Body positive power van Megan Jayne Crabbe bij Blossom Books! Wij zijn super enthousiast dat we dit boek uit mogen geven, en om alvast in de stemming te komen hebben we voor jullie een aantal toffe body positivity-accounts op een rijtje gezet.

1. Megan Jayne Crabbe

Natuurlijk mag Megan niet in dit lijstje missen. Megan ontwikkelde vanaf haar vijfde problemen rondom haar zelfbeeld, probeerde haar hele jeugd af te vallen en werd al op haar veertiende gediagnosticeerd met anorexia. Na haar herstel begon een periode van eindeloos diëten, binge-eten, afvallen en weer aankomen totdat ze de body positivity-beweging ontdekte. Nu is ze vastberaden om zoveel mogelijk mensen de waarheid te vertellen: we zijn goed genoeg zoals we zijn.

2. Vera Camilla

Van Nederlandse bodem: Vera Camilla. Deze geboren en getogen Arnhemse is een voorstander van de body positivity-beweging en, naar eigen zeggen, verliefd op het leven en alles wat het te bieden heeft. Live life to the fullest! En dat probeert ze dan ook te doen.

A post shared by Vera Camilla (@veracamilla) on

3.  Hannah Witton

Hannah Witton mag in dit lijstje niet ontbreken. De populaire YouTuber is vooral bekend geworden door haar openhartige vlogs over álles wat met seks te maken heeft. Op haar kanaal bespreekt ze alle denkbare onderwerpen, waaronder de operatie die ze dit jaar onderging waar haar dikke darm werd verwijderd vanwege Colitis ulcerosa. Via Instagram en haar vlogs spreekt ze openlijk over het hebben van een stoma en hoe dit haar leven beïnvloedt. Ook in haar boek Doe het! komt body positivity aan bod.

A post shared by Hannah Witton (@hannahwitton) on

4. Mayra Louise

Nog een supporter van de body positive movement van Nederlandse bodem! Mayra Louise is schrijver en model met het motto Happy is not a dress size. Haar Instagram en blog pleiten volop voor body positivity: vrouwen zijn er in alle vormen en maten en dit iets is wat gevierd moet worden!

5. Rebekah Taussig

Rebekah Taussig is een schrijver en leraar en spreekt zich op Instagram openlijk uit over hoe het is om rolstoelgebonden te zijn en te leven met een handicap.

6. Whitney Way Thore

Whitney Way Thore is een Amerikaanse tv-persoonlijkheid die bekend is van de tv-show My Big Fat Fabulous Life. Via sociale media promoot ze de body positive-movement en probeert ze bodyshaming tegen te gaan.

7. Kelvin Davis

Kelvin Davis is model, auteur, blogger en body positive activist. Kelvin begon zijn fashionblog na een slechte shopervaring, om te laten zien dat grotere mannen ook stylish kunnen zijn ondanks limitaties tijdens het shoppen. Op zijn blog deelt hij outfits voor het dagelijks leven om mannen te inspireren om zichzelf te accepteren zoals ze zijn.

8. Sonny Turner

Sonny Turner is een curvy model en gebruikt Instagram als medium om te laten zien dat er niet maar één soort lichaam bestaat. Door middel van Instagram en zich uit te spreken over stretch marks en cellulite normaliseert ze dingen die als ‘lelijk worden gezien’ in de maatschappij.

A post shared by SONNY TURNER (@sonnyturner___) on

9. Anna O’Brien

Anna O’Brien, beter bekend als Glitters and Lazers, is een online style, reis en beauty-expert. Ze is al zo lang ze zich kan herinneren bezeten door alles wat met mode te maken heeft en dat valt terug te zien op haar Instagram account!

A post shared by Glitter (@glitterandlazers) on

10. Tess Holliday

Denk je aan body positivity, dan denk je al snel aan Tess Holliday. Met meer dan anderhalf miljoen volgers op Instagram verspreidt dit plussize model de boodschap dat iedereen van zijn zichzelf moet houden.

A post shared by T E S S 🔥 (@tessholliday) on

 

Meer leren over body positivity? Lees dan Body Positive Power van Megan Jayne Crabbe!

 

Body positive power