fbpx

We hebben een nieuwe site

Fotograaf: Bianca Toeps

Een paar maanden terug besloten we spontaan dat het tijd was voor een nieuwe site. De oude site ging al een paar jaar mee, en in internetland is dat lang! Rond dezelfde tijd kwamen we erachter dat we gewoon een auteur in ons fonds hadden die websites bouwt. Dus we riepen de hulp in van Bianca Toeps en ze begon met het delen van haar ideeën. We zijn zo blij met het eindresultaat, en we hopen dat jullie onze nieuwe website ook met heel veel plezier zullen gebruiken!

Wat is er nieuw?

Met het bouwen van een nieuwe site kwam ook alle vrijheid om nieuwe dingen toe te voegen, en daar hebben we goed gebruik van gemaakt!

Onderwijswebsite

Het afgelopen jaar hebben we meerdere Nederlandse auteurs in ons fonds mogen verwelkomen. Behalve dat we megablij zijn dat we nu zelf met auteurs aan de slag mogen gaan, en dat we jullie veel vaker kunnen trakteren op auteursbezoeken (Deventer is een stukje dichterbij dan New York!), betekent dit ook dat onze boeken op meer scholen gelezen mogen worden. Helaas zijn nog heel veel docenten van mening dat vertaalde boeken niet in het curriculum thuishoren. Met onze gloednieuwe onderwijswebsite willen we daar uiteraard verandering in brengen, maar kunnen we ook alvast laten zien wat we in de aanbieding hebben.

De eerste lesbrieven staan al online met de lancering en de komende maanden gaan we ervoor zorgen dat er voor al onze boeken een lesbrief beschikbaar is. Zit jij op de middelbare school? Laat je docenten dan vooral weten wat we allemaal voor ze in de aanbieding hebben!

Klik hier om een kijkje te nemen op onze onderwijswebsite.

Store locator

Een andere groep waar we graag extra aandacht aan willen besteden is de boekhandel! We hebben al jaren speciale afspraken met een beperkte groep boekhandels die áltijd onze boeken en producten op voorraad hebben. Als je naar een van deze bevriende boekhandels bezoekt is de kans dus heel klein dat je een van onze boeken niet kan vinden. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer boekhandels in Nederland en Vlaanderen die onze boeken voor je kunnen bestellen. Ook deze zijn opgenomen in deze superhandige store locator. Het kaartje is nog under construction maar we hopen hem snel compleet te hebben.

Ben jij een boekhandelaar en zou je graag opgenomen worden in onze store locator? Stuur dan even een mailtje naar info@blossombooks.nl, dan zetten we je erin.

Ben je een lezer en zou je wel eens willen weten waar je onze boeken allemaal kan kopen? Bekijk de store locator dan hier.

Overzicht

Zoals jullie weten vinden we het heel belangrijk dat jullie altijd overal van op de hoogte zijn. Welke nieuwe boeken komen er binnenkort uit? Welke boeken zijn er net verschenen? Wacht, wie zijn jullie eigenlijk? Met de nieuwe website wilden we ervoor zorgen dat alles nóg makkelijker vindbaar is dan eerst. Om te beginnen hebben we de ‘over ons’-pagina uitgebreid. Want wist je bijvoorbeeld dat Blossom Books al een tijdje niet meer uit twee werknemers bestaat, maar uit drie? Nee? Nou, dat lees je hier.

Kwam meteen die teamfoto (ook al gemaakt door Bianca Toeps) goed van pas!

De zoekfunctie

De laatste grote verandering aan de site is de zoekfunctie. Kan je je nog herinneren van de oude site dat als je ergens op zocht je letterlijk alles kreeg waar het woord in terugkwam? Nu kan je op boeken zoeken tussen de boeken, op auteurs zoeken tussen de auteurs, en op blogjes zoeken tussen blogjes. Handig toch?!

Trip down memory lane

Gelukkig waren er ook een heleboel dingen aan de oude site die we absoluut wilden behouden. Het is je vast al opgevallen dat de layout niet compleet is omgegooid, onze huisstijl is natuurlijk hetzelfde gebleven en naast heel veel features hebben we natuurlijk ook alle leuke artikelen behouden die de afgelopen jaren online zijn gezet.