Volg het omslag (2): Iskari!

In oktober verschijnt het tweede deel in de Iskari-serie: De gevangen koningin. We zijn al druk bezig met het omslag, en nemen jullie graag mee in dat proces! Vandaag deel 2!

 

Nieuwe versies!

Weet je nog, dat we in juli schreven over het omslag van Iskari? We zijn inmiddels alweer een stap verder! We vonden de schetsen voor De gevangen koningin al behoorlijk fantastisch, maar twijfelden of Roa nog ietsje meer moest lachen, haar jurk moest ietsje anders en op de voorkant verschilde haar huidskleur ten opzichte van de poster op de stofomslag.

De versie die we nu kregen zie je hieronder. Roa’s gezicht is anders, haar jurk is aangepast en ze heeft een bad ass nieuw accessoire: een dolk. Verder zijn de illustraties zo gedetailleerd geworden dat het lijkt alsof Roa en Essie (de havik) zo van de pagina af kunnen springen. Je voelt de zandstorm bijna in je ogen waaien.

 

 

 

Tijd voor de titel

Ondertussen hebben wij de flaptekst geschreven, en zorgt vormgever Titia ervoor dat de titel en het logo op de voorkant en de rug komen, en de flaptekst en barcode op de achterkant. Het is even puzzelen omdat de tekst een beetje wegvalt in de zandstorm, maar als het wat lichter wordt gemaakt, is het beter! Hieronder staan de twee versies: het is een miniem verschil maar leest wel beter! Elsa heeft trouwens speciaal voor de achterkant de zandstorm als aparte afbeelding opgemaakt.

De stofomslag wordt ook in elkaar gezet, met twee flappen aan de binnenkant met quotes en extra informatie over Kristen. Het lettertype van de titel, flaptekst en quotes hadden we al, omdat dat natuurlijk hetzelfde is als op het eerste deel. Bij een eerste deel in de serie stuurt de vormgever meestal een paar opties.

En nu?

Nu is het tijd voor de puntjes op de i! Als we weten hoeveel pagina’s Iskari. De gevangen koningin krijgt, kunnen we de rugdikte opvragen bij de drukker. Elsa kijkt nog één keer naar de omslag (staat alles goed en valt er niets weg van de illustratie?) en daarna kan hij naar de drukker! Spannend!

 

Wat vind jij van de omslag voor De gevangen koningin?