fbpx

De 100 op Netflix!

Yes! De tv-serie van De 100 staat eindelijk op Netflix! Ready, set, bingewatch!

De tv-serie

The 100 speelt zich af in de toekomst. Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden, en de mensheid leeft in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Dan wordt besloten om 100 jeugdgevangenen terug te sturen naar de aarde, zodat zij kunnen testen of binnenkort de hele mensheid weer terug kan keren…

Op Netflix vind je vanaf nu alle drie de seizoenen!

De boeken

Liever het boek? Dat kan ook! The 100 is gebaseerd op de boeken van Kass Morgan, die bij ons zijn verschenen in het Nederlands: De 100, De 100. Dag 21 en De 100. Thuis.

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is…

De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Na een angstaanjagende crash zetten de jongeren na honderden jaren de eerste stappen op de planeet die ze alleen vanuit de ruimte hebben gezien en kennen van oude verhalen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kan je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?

Lees hier alvast het eerste hoofdstuk van het eerste deel: Preview – de 100.


omslagen6

Verschillen boek en serie

Het is ons opgevallen dat de tv-serie íets anders is dan de boeken. Er zijn een paar personages die niet voorkomen in het boek maar wel in de serie, en andersom. Ook gaat de verhaallijn iets anders. Wij zien het gewoon als een voordeel: als je deze wereld tof vindt, heb je gewoon een extra verhaal door de boeken en/of de serie!