Samira Ahmed
Foto: Erielle Bakkum

Samira Ahmed

Samira Ahmed is geboren in Bombay, India en groeide op in Chicago, Illinois. Als kind spendeerde zij lange dagen in de bibliotheek met haar neus in een Agatha Christie roman of Onder moeders vleugels van Louisa May Alcott (voor de zoveelste keer). Samira ontwikkelde al snel een liefde voor schrijven, en dichten, maar had nooit gedacht dat ze ooit een boek zou publiceren.

 

Samira studeerde aan de Universiteit van Chicago. Na haar studie gaf ze les in Engels in Chicago en New York City. Na het lesgeven ging ze zich bezighouden met educatieve non-profit organisaties. Ze hielp met het creëren van meer dan zeventig kleine middelbare scholen in New York City en het bij elkaar sprokkelen van miljarden dollars voor het financieren van openbare middelbare scholen in New York.

 

Tegenwoordig is Samira fulltime schrijfster en neemt ze alleen pauze voor haar zoektocht naar het perfecte taartje. Samira schreef de New York Times bestsellers Love, Hate & Other Filters en Ingesloten. De eerste van de twee is niet vertaald naar het Nederlands.

Boeken door Samira Ahmed