Rebecca Stern & Grant Faulkner

Rebecca Stern

Rebecca Stern was tien jaar docent Engelse taalkunde en is nu freelance redacteur. Ze woont met haar man en hun hond, Laika, op een heuvel in San Francisco. In het onderwijs liep ze dikwijls tegen hetzelfde aan, namelijk de wil om iets te beginnen maar niet verder komen dan de eerste paar stapjes. Om hier verandering in te krijgen, ging ze actief aan de slag voor de National Novel Writing Month (NaNoWriMo), een non-profitorganisatie die gelooft dat verhalen ertoe doen. Deze organisatie maakt zich hard voor schrijven in de breedste zin van het woord. In 2018 schreef ze samen met Grant Faulkner het boek Brave the Page.

 

Grant Faulkner

Grant Faulkner is een Amerikaanse schrijver en uitvoerend directeur van de National Novel Writing Month en de mede-oprichter van het online literaire tijdschrift 100 Word Story. Wat verhalen en essays publiceert die exact 100 woorden lang zijn. Hij woont in Berkeley (Californië) met zijn vrouw en schrijver Heather Mackey en hun twee kinderen. In 2018 lanceerde Faulkner de podcast ‘Write-minded: Weekly Inspiration for Writers’ met co-host Brooke Warner van SheWrites.com.

 

Brave the page werd vertaald door Marie Lotte Hagen verscheen in 2019 onder de naam Sterke verhalen & hoe je ze schrijft. Het boek gaat uit van het Young Writers Program, ook wel bekend als NaNoWriMo, waarin jongeren worden aangemoedigd om binnen een maand het eerste concept van een boek klaar te hebben liggen. Dé praktische gids over schrijven: over doelen stellen, met tips over personages, plot en planning en advies voor het vinden van je eigen stem. De praktische hoofdstukken worden afgewisseld met essays van o.a. John Green, Marissa Meyer en Jennifer Niven en het voorwoord is geschreven door Jason Reynolds. Deze mix zorgt voor een toegankelijke schrijfgids, met als uitgangspunt dat iedereen een verhaal heeft dat het verdiend om verteld te worden.

Boeken door Rebecca Stern & Grant Faulkner

Sterke Verhalen 3D

Sterke verhalen & hoe je ze schrijft