Kass Morgan

Kass Morgan

Kass Morgan is geboren in New York en heeft een ietwat obsessieve liefde voor boeken, die ontstond toen ze op haar achtste het boek Mallory and the Dream Horse meenam naar haar eigen verjaardagsfeestje. Tijdens haar jeugd was ze altijd een beetje het buitenbeentje. Op haar tiende verhuisde ze van Brooklyn naar Santa Monica, waar haar klasgenootjes haar vreemd vonden omdat ze zoveel zwarte kleren droeg. Toen ze weer terugging naar de oostkust, keek iedereen haar raar aan omdat ze zoveel roze droeg.

 

Kass heeft Engels en geschiedenis gestudeerd aan Brown University, waar ze gothic romans las in de bibliotheek en meerdere keren auditie deed voor toneelstukken. Ze ontdekte daar ook de keiharde (en pijnlijke) waarheid over op ijs lopen op hoge hakken. Gewoon niet proberen!

 

Toen Kass was afgestudeerd aan Brown, stak ze de oceaan over om een master in 19e-eeuwse literatuur te halen aan Oxford. Het was net als Zweinstein, maar dan met meer gekostumeerde feestjes. Tegenwoordig woont ze weer in New York, waar ze elke dag vreest dat haar Ikea-kast bezwijkt en ze bedolven wordt onder sci-fi en Victoriaanse romans.

 

Nu werkt ze voor een uitgeverij. Als ze niet bezig is met boeken redigeren (die jonge boekenwurmen mee kunnen nemen naar hun eigen verjaardagsfeestjes), schrijft ze zelf. Ze debuteerde met De 100, welke in het voorjaar van 2014 verscheen bij Blossom Books. Dit boek bleek zo geweldig, dat screenwriter Jason Rothenberg gelijk besloot er een tv-serie van te maken.

 

De De 100-serie bestaat uit vier boeken: De 100, De 100. Dag 21, De 100. Thuis en De 100. Rebel. Daarnaast kwam in 2018 het eerste deel uit een nieuwe sci-fi serie: Lichtjaren, gevolgd door Supernova. In 2021 verscheen De Raven, geschreven met Danielle Paige (bekend van Dorothy Must Die).