April Genevieve Tucholke

April Genevieve Tucholke

April Genevieve Tucholke is de auteur van Wink, Poppy en Midnight. Naast deze titel schreef ze nog twee andere YA-boeken (nog niet in het Nederlands vertaald) en was ze ook de editor van de horrorverhalenbundel Slasher Girls & Monster Boys. Wanneer April niet aan het schrijven is, vind je haar waarschijnlijk wandelend in het bos met haar twee vrolijke honden. Zo niet, dan is ze waarschijnlijk ergens oude, verlaten huizen aan het verkennen. April heeft op veel verschillende plekken gewoond, maar is momenteel gevestigd in Oregon samen met haar man.

 

Oorspronkelijk raakte April geïnspireerd om Wink, Poppy en Midnight te schrijven door Les Diaboliques, een Franse thriller uit 1955. Toch zul je daar nog maar weinig van terug vinden in de uiteindelijke versie van het boek.

 

Van begin af aan wist April al dat ze in meer dan één perspectief wilde schrijven. Ze begon met Wink en Midnight, totdat een meelezer suggereerde dat ze ook vanuit het perspectief van Poppy kon gaan schrijven. ‘Ik kon niet geloven dat ik daar niet eerder op was gekomen,’ vertelt April. ‘Poppy bleek uiteindelijk mijn favoriete personage om te schrijven.’

Boeken door April Genevieve Tucholke