April Genevieve Tucholke

April Genevieve Tucholke is de auteur van Wink, Poppy en Midnight. Ze schreef nog twee andere YA-boeken (nog niet in het Nederlands vertaald) en was ook de editor van de horrorverhalenbundel Slasher Girls & Monster Boys. Als April niet schrijft, houdt ze van wandelen in het bos met haar twee vrolijke honden en van oude, verlaten huizen verkennen en dure koffie drinken. Ze heeft op veel verschillende plekken gewoond, en is momenteel in Oregon gevestigd, samen met haar man.

April raakte oorspronkelijk door Les Diaboliques, een Franse thriller uit 1955, geïnspireerd om Wink, Poppy en Midnight te schrijven. Toch vind je nog weinig daarvan terug in de uiteindelijke versie van Wink, Poppy en Midnight.

Vanaf het begin af aan wist April dat ze in meer dan één perspectief wilde schrijven. Ze begon met Wink en Midnight, totdat een meelezer suggereerde dat ze ook vanuit het perspectief van Poppy kon gaan schrijven. ‘Ik kon niet geloven dat ik daar niet eerder op was gekomen,’ vertelt April. ‘Poppy bleek mijn favoriete personage om te schrijven te zijn.’

Boeken door April Genevieve Tucholke

Wink, Poppy en Midnight