Wat we allemaal uitgeven in het voorjaar van 2019

De catalogus is binnengekomen op kantoor en dat betekent dat we bekend kunnen maken welke boeken er allemaal verschijnen in het voorjaar van 2019.

In het voorjaar van 2019, oftewel van januari tot en met april, zullen we 13 boeken uitbrengen. Dat zijn er best wel veel! Daarom hebben we de selectie in tweeën gedeeld. De non-fictie hebben we twee weken geleden besproken, dus vandaag is fictie aan de beurt!

Evermore. De tovenares en de alchemist – Sara Holland

‘Maar ik kan zelfs niet meer terug naar Everless – het huis van mijn jeugd is nu voor altijd verboden terrein.’

In Evermore reist Jules door Sempera en ontmoet ze een aantal bijzondere nieuwe personages. Zo verzamelt ze langzaam de puzzelstukjes over haar vorige leven. Alleen als ze het mysterie over haar verleden oplost, kan ze winnen van de Tovenares en degene die haar hart heeft gestolen redden… Evermore verschijnt in januari 2019.

 

Grondvuur – Mirjam Gielen

Het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 was een van de grootste bombardementen op een Nederlandse stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toch werd er vooral over gezwegen: het werd namelijk uitgevoerd door de geallieerden. Er zijn steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, en het is belangrijker dan ooit om (waargebeurde) verhalen uit deze periode te blijven vertellen.

Grondvuur verschijnt in februari 2019, de boekpresentatie zal plaatsvinden in het weekend van 22 februari in boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen (uiteraard!)

 

 

 

 

Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

Cato Schmidt heeft het helemaal voor elkaar, en ze is ook nog eens onderdeel van het populairste meisjesgroepje van de school. Maar ze worstelt, met zichzelf en haar pijnlijke verleden. Als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen en haar nooit zal laten vallen.

Deze supermegaspannende psychologische thriller verschijnt in februari 2019. De presentatie van Dit is hoe het ging wordt op 17 februari gehouden in boekcafé Ver van hier in Rotterdam.

 

Ingesloten – Samira Ahmed

De zeventienjarige Layla Amin en haar ouders worden ’s avonds overvallen door een militaire eenheid die hen meeneemt naar een interneringskamp voor Amerikaanse moslims. Met behulp van haar vriendje buiten het kamp, haar nieuwe vrienden binnen het kamp en een onverwachte bondgenoot, vecht Layla voor haar vrijheid en begint langzaam maar zeker een revolutie tegen de directeur van het kamp en zijn garde.

Dit is een emotioneel, krachtig en confronterend verhaal dat onder je huid gaat zitten. Ingesloten verschijnt in maart 2019. De Nederlandse cover volgt nog!

Weersta me – Tahereh Mafi

Tahereh Mafi schrijft gestaag verder aan haar steeds groter en gevarieerder wordende oeuvre. Er is inmiddels voor iedereen wat wils. Weersta me is het vijfde deel in de populaire dystopische Touching Juliette-serie.Heel me eindigde met een enorme cliffhanger, en in Weersta me zullen een aantal geheimen uit Juliettes verleden aan het licht komen. Want hoe kun je de wereld leiden als je geen idee hebt wie je zelf bent?

Weersta me verschijnt in april 2019. De verschijningsdatum van Schaduw me is nog niet bekend. Beide covers volgen nog!

Frankenstein – Maria Postema

‘Er is zo veel geluk om me heen, terwijl ik overal word buitengesloten. Ik was vriendelijk en goed, maar mijn wanhoop heeft me tot slechte daden gedreven.’

In 2018 verscheen onze allereerste wereldklassieker: Romeo & Julia. Het is tijd om de serie aan te vullen met een tweede prachtige klassieker waarvan we vinden dat jongeren (en volwassenen) deze gelezen moeten hebben.

Maria Postema is net als Tiny Fisscher erg dicht bij het origineel gebleven, maar heeft op enkele plekken ingegrepen. Postema heeft namelijk uitgebreid research gedaan naar de verschillen in het origineel uit 1818, en de door Shelley bewerkte versie uit 1831. De door Postema geschreven bewerking is een editie waarin beide versies samenkomen. Sophie Pluim deed de illustratie.

Frankenstein verschijnt in april 2019.

 

 

 

Ben je benieuwd naar de non-fictie titels die de komende maanden zullen verschijnen? Dat kan hier.