De Montague-kronieken

Maak in de 18e eeuw kennis met de Britse elitefamilie Montague: Henry, Felicity en Adrian.


Al bij de geboorte was het duidelijk wat Henry ‘Monty’ moest worden: een echte gentleman en een waardig erfgenaam voor de titel van zijn vader. Als Monty en zijn beste vriend Percy vertrekken op hun grand tour door Europa, weet hij dat dit de laatste maanden zijn van zijn vrije hedonistische leven. Maar als de reis door Monty’s roekeloze gedrag verandert in een schrijnende klopjacht, begint hij alles wat hij weet in twijfel te trekken.

Felicity moet al haar vrouwelijke charmes, gezond verstand en listigheid inzetten om haar grootste droom na te jagen: dokter worden. Iets wat nooit makkelijk is, maar zeker niet in de bekrompen achttiende eeuw waarin mannen werden gezien als de beschermers van de wetenschap.

Adrian is een talentvol politiek schrijver, verloofd met een inspirerende activiste en de enige erfgenaam van zijn vaders vermogen. Maar wat niemand weet, is dat Adrian worstelt met een angststoornis. En nu zijn moeder onverwacht is overleden, vreest hij dat hij dat niet langer meer geheim kan houden.Op zoek naar details rondom de dood van zijn moeder ontdekt Adrian dat hij een broer heeft. Samen koersen ze van Londen naar Rabat, om via de Azoren en de grachten van Amsterdam in onbekende arctische wateren te eindigen. En onderweg pikken ze hun zus Felicity ook nog ergens op. In dit laatste avontuur worden de drie Montagues meegesleurd in een spookachtige legende die hun hele familie bedreigt…