fbpx

Schrijfwedstrijd – THE RESULTS

Iedereen die ons ook maar een beetje volgt, heeft ‘m vast voorbij zien komen: de enige echte, allereerste BB-schrijfwedstrijd. Er werd massaal op gereageerd en we kregen zelfs een paar internationale inzendingen binnen. Vandaag maken we de top tien bekend!

Onze jury, het super-ervaren manuscriptenteam van Kluitman en Blossom Books, heeft niet zozeer gelet op het correcte gebruik van d’tjes en t’tjes, maar juist op de schrijfstijl, de uitwerking van de spanningsboog, personages en dialogen, het gebruik van show, don’t tell, de manier waarop de lezer bij het verhaal wordt betrokken en natuurlijk de plot. Het was bizar spannend, want wat zaten er veel sterke verhalen tussen. Na heel veel herlezen en discussiëren, hebben we toch onze tien voorlopige winnaars kunnen kiezen. Dit zijn… *tromgeroffel*…

2

Ajita Ramautar
Anna Kristina Brouwer
Audrey van den Bogaerde
Elke Cremers
Jawayriya Javed
Joany de Vries
Linda van Oosten
Martine Huijbregts
Michalangelo
Nel Torfs

GEFELICITEERD!!!

Je kunt op de namen klikken en dan word je zo, hatseflats, doorgelinkt naar de bijbehorende verhalen. Deze kun je vanaf NU allemaal lezen en beoordelen. We hebben een speciale poll aangemaakt op de homepage en hier kun je tot 1 mei stemmen op je favoriet. We hebben de keuze wel alvast iets makkelijker gemaakt voor je, want er staan slechts 8 namen in de poll. De verhalen van Ajita en Elke zaten bij de laatste tien, maar waren helaas (veel) te lang en daardoor zou het niet eerlijk zijn tegenover de rest (die waarschijnlijk met pijn in het hart heeft geschrapt om onder de 1000 woorden te blijven) als een van deze twee verhalen zou winnen. We vonden ze allebei veel te mooi om te diskwalificeren, dus krijgen ze bij dezen toch hun moment of fame met een eervolle vermelding.

De stemperiode duurt tot 1 mei en op de 70ste Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. De winnaar die voor altijd bekend zal staan als de eerste winnaar van een Blossom Books-schrijfwedstrijd, als de eigenaar van € 100,- aan boekenbonnen en als degene wiens verhaal gepubliceerd wordt in de allereerste en super-exclusieve Blossom Books Glossy die overal in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Say hello to infinite fame!

[poll id=”10″]

Veel leesplezier! ♥

P.S. Iedereen kan stemmen! Roep dus al je vrienden, vriendinnen, klasgenoten, familieleden, buren, vage kennissen en verre Facebook-vrienden op om jouw favoriet te laten winnen.