Deze non-fictie verschijnt er in het voorjaar van 2019

De catalogus is naar de drukker en dat betekent dat we bekend kunnen maken welke boeken er allemaal gaan verschijnen in het voorjaar. Benieuwd? Lees dan snel verder! We beginnen met… non-fictie!

In het voorjaar van 2019, oftewel van januari tot en met april, zullen we 13 boeken uitbrengen. Dat zijn er best wel veel! Daarom hebben we de selectie in tweeën gedeeld: vandaag vertellen we je alles over de non-fictieboeken.

Het kleine grote frustratieboek

Er zijn boeken over Japans geluk, Zweeds geluk, Deens geluk, Frysk geluk – en er zijn er ongetwijfeld nog wel wat die we vergeten zijn. En niet alleen in de boekwinkel, maar ook op social media worden we ermee doodgegooid: #blessed #goodlife #dankbaar #happiness. Gelukkig zijn is de ultieme endgame.

Maar mogen we dan nooit eens lekker een dagje gefrustreerd zijn? Even kwaad zijn omdat iets gewoon niet gaat zoals jij dat wil? Zeker wel. In dit boek is ruimte voor al je frustraties. Het kleine grote frustratieboek verschijnt in januari 2019: op Blue Monday om precies te zijn!

 

De structuurjunkie desk planner

Oh, wat een week.

Nadat we in 2018 samen met Cynthia Schultz drie succesvolle Structuurjunkie-producten lanceerden, pakken we in 2019 door (zoals een echte structuurjunkie zou doen). We starten het jaar met De Structuurjunkie desk planner: een weekplanner om je (werk)afspraken in bij te houden. De desk planner leg je gewoon op je eigen bureau, naast de telefoon of op de gedeelde werkplek. Ideaal voor iedereen die zijn werk écht op kantoor wil laten. Verschijnt in januari 2019.

 

Er is geen dag meer te verliezen

Huisje, boompje, beestje
het leven is een crazy feestje.

Zoek je een kaartje voor Moederdag, kerst of je jarige vriend (oké, en ook voor Valentijnsdag)? Stop met zoeken! Voor dit doosje selecteerden we 20 van de beste gedichten van Facebook dichter René Oskam, woordkunstenaar pur sang, om op de post te kunnen doen. Hoef je zelf ook niet meer over de teksten na te denken.

In dit doosje zitten 20 enkele ansichtkaarten met gedichten voor Valentijnsdag, Moederdag, Kerst, feest, vriendschap, afscheid, een geboorte, het vieren van succes, en nog veel meer. Inclusief 20 enveloppen. Verschijnt in februari 2019.

 

Volwassen worden is optioneel

Marloes de Vries is een Nederlandse illustrator en kan als geen ander de #struggles van het leven in een stripje vatten. Want wat als je leeftijdstechnisch gezien wel volwassen bént, maar je totaal niet zo voelt? Wat als iedereen om je heen baby’s krijgt, terwijl bij jou zelfs vetplanten doodgaan? En is het erg als jouw toekomstplannen zich beperken tot je plannen voor het avond- eten, in plaats van je carrière?

Marloes de Vries tackelt deze en nog veel meer andere (vreselijk herkenbare) situaties in Volwassen worden is optioneel. Verschijnt in februari 2019.

 

Feministen haten mannen (en andere leugens)

Feministen hebben okselhaar, haten mannen en mogen geen lippenstift op, toch? Dit boek is voor iedereen die nog niet zo goed weet wat feminisme nu eigenlijk echt inhoudt. In Feministen haten mannen (en andere leugens) vertellen allerlei vrouwen – van Hollywood-actrices tot tieneractivisten – hun verhaal. De Nederlandse editie is super speciaal, in deze versie staan namelijk ook verhalen van toonaangevende Nederlandse vrouwen, zoals Stella Bergsma, Milou Deelen en veel meer.

Voor iedereen die weet dat hij/zij een feminist is, maar nog enigszins geïntimideerd is door het woord. Verschijnt in maart 2019. Feministen haten mannen (en andere leugens) is de Nederlandse vertaling van Feminists don’t wear pink (and other lies).

 

maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Autisme; da’s toch dat je weet dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… Nee. Bianca Toeps legt in haar boek maar je ziet er helemaal niet autistisch uit haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt.

Bianca Toeps is websitebouwer, fotograaf en blogger op Toeps.nl. Ze blogt en twittert veel over autisme, en is niet bang om in discussie te gaan. Dit is haar eerste boek, waar ze zelf de omslag voor fotografeerde en ontwierp. Verschijnt in april 2019.

 

Naar welk non-fictie boek kijk jij het meeste uit dit voorjaar?