fbpx

Deze boeken verschijnen in maart!

Tijd om nieuwe boeken aan te kondigen, we hebben er zin in! We brengen een belangrijk boek over vluchtelingen uit en je kunt een nieuwe wereldklassieker aan je verzameling toevoegen! Lees je mee?

Zorro. De vloek van Capistrano

De gemaskeerde held bestormt deze maand onze Wereldklassiekers. We hebben het hier natuurlijk over… Zorro! Iedereen kent natuurlijk de hoed, het masker en de letter Z die hij achterlaat na elk gevecht. Maar nu komt de vloek van Capistrano naar Blossom Books en neemt ons mee op zijn originele avontuur door Amerika.

Kevin Hassing (auteur van onder andere Mus en Kapitein Kwaadbaard) stond te springen om Zorro te bewerken tot een nieuwe Wereldklassieker. En natuurlijk heeft Sophie Pluim weer prachtige illustraties gemaakt!

WINACTIE
Wil jij bij de boekpresentatie van Zorro aanwezig zijn en je fellow booklovers ontmoeten? Dat kan! Doe mee en maak kans op een van de twintig plekken!

Hoe doe je mee?

  • Koop Zorro (na verschijning!)
  • Plaats voor 15 april een foto met het boek Zorro. De vloek van Capistrano op Instagram.
  • En tag @blossombooks in je foto!
  • We zullen de winnaars 16 april een persoonlijk bericht sturen.

That’s it! Wie weet zien we je op de boekpresentatie!

NB. De boekpresentatie staat begin mei gepland; we maken de definitieve datum en locatie zo snel mogelijk bekend.

Verschijningsdatum: 31 maart 2022
Koop Zorro. De vloek van Capistrano hier!

Thuis draag ik bij me - Cecile Korevaar

Dit boek is een realistische en rauwe jongerenroman over drie vluchtelingen uit Syrië, waarbij je helemaal meereist met de ongelofelijk zware tocht die deze jongeren maken. Een ontroerende roman waarbij je je als lezer realiseert hoe mensonterend, stressvol en moeilijk het voor vluchtelingen is om deze reis te maken.

Thuis draag ik bij me vertelt hét verhaal achter de krantenkoppen. Cecile Korevaar heeft daarvoor veel research uitgevoerd. In 2018 heeft ze drie jonge vluchtelingen die leren kennen en veel met hen gesproken. Ze is erachter gekomen dat ze dit boek alleen kon schrijven als ze de besproken landen en plekken zou bezoeken. Daarom is ze afgereisd naar Turkije en heeft ze de vluchtroute naar Wenen afgelegd. Terug in Nederland heeft ze asielzoekerscentra en statushouders bezocht en gesproken met journalisten, politici en beleidsmakers. Daarna is Cecile ook nog naar Syrië en Libanon geweest.

Wil je meer over Thuis draag ik bij me te weten komen? Lees dan hier het interview met Cecile!

Verschijningsdatum: 15 maart 2022
Bestel hier Thuis draag ik bij me!

Het meisjesmanifest - Carlie van Tongeren

Nieuwe uitgave van Het meisjesmanifest! Dit boek is eerder al verschenen onder dezelfde titel, maar nu is het boek geüpdate. Het heeft een nieuw omslag gekregen, dat helemaal past bij de andere boeken van Carlie van Tongeren!

In Het meisjesmanifest steunen de vriendinnen Tess, Kati en Sara elkaar door dik en dun. Als Tess na de zomervakantie terugkomt naar school staat ze opeens bekend als de Slet van de Zomer. Iedereen heeft er wel wat over te zeggen. Maar als je Tess kent, weet je dat ze dit niet allemaal over zich heen slaat komen. Ze maakt een filmpje, reageert en vecht terug.

Kati en Sara proberen Tess te helpen waar ze kunnen, maar ze hebben ook hun eigen problemen waar ze mee moeten dealen. Sara houdt een Jaar zonder Jongens, ook al vertelt ze niet de echte reden waarom ze dit jaar een keertje geen jongens in haar leven wilt. En Kati probeert haar eigen weg te vinden, maar dat is nogal lastig als iedereen om je heen je daar bij wilt helpen…

Carlie heeft een nieuw nawoord geschreven, waarin ze meer achtergrond geeft over de verhaallijn van Sara.

Verschijningsdatum: 22 maart 2022.
Let op: wil je de heruitgave bemachtigen? Bestel dit boek dan pas vanaf 22 maart, want daarvoor is alleen nog de vorige editie beschikbaar.

*Het omslag van de filmeditie van De hemel begint bij je voeten maken we later bekend.

Herdrukken

In maart verschijnt er weer een nieuwe herdruk, namelijk van:

Dit boek had een beetje vertraging, maar zal als het goed is deze maand verschijnen: