Margaret Owen

Margaret Owen

Margaret Owen woonde als kind helemaal aan het einde van de Oregon Trail, een wandelroute dwars door de Verenigde Staten. Toen ze op haar negende voor het eerst een auteur ontmoette, besliste ze ongeveer twintig seconden later dat zij ook schrijver wilde worden – de eerste van heel veel goede beslissingen.

 

Haar carrièreplannen veranderden regelmatig terwijl Margaret opgroeide, maar wel de boekwinkel onveilig bleef maken. Na een studie Japans, besloot ze naar Seattle te verhuizen (vanwege haar liefde voor espresso). Daar werkte ze overal en nergens: van kringloopwinkels tot het campagneteam voor de presidentsverkiezingen. Alle baantjes en functies hadden een ding gemeen: ze leerde er belangrijke dingen.

 

Gelukkig bleek dat de negenjarige Margaret toch gelijk kreeg. Dus volwassen Margaret brengt haar tijd door met ontevreden personages op de pagina worstelen, en over haar langdurige gijzelingssituatie onderhandelen met haar twee enorme katten. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om naar niet-aan-te-raden-landen te reizen, en met haar illustraties geld op te halen voor organisaties die sociale rechtvaardigheid bevorderen.

Boeken door Margaret Owen