fbpx

Stuur je eigen ‘Aan mijn lieve…’

Deze maand verschijnt Aan mijn lieve, een boek vol geheime, niet-verstuurde brieven. Heb jij ook iets dat je kwijt moet, maar nooit hebt kunnen zeggen? Stuur je brief in!

 

Emily Trunko

Emily Trunko is zeventien jaar oud en beheert verschillende Tumblr-accounts. Aan mijn lieve is gebaseerd op haar Dear my blank-tumblr, waar mensen hun niet-verstuurde  brieven kunnen plaatsen. Dear my blank ontstond uit Emily’s persoonlijke notitieboek vol niet-verstuurde brieven aan crushes, vrienden, familie of andere mensen die ze niet meer sprak, maar die wel invloed hadden gehad op haar leven. ‘De brieven waren belangrijk voor me, omdat ze me hielpen emoties te verwerken die ik op geen enkele andere manier kon uiten.’

Emily was nieuwsgierig of andere mensen hetzelfde deden als zij en startte een Tumblr-pagina. Ze kreeg duizenden inzendingen, werd opgepikt door de media en haar Tumblr werd in één klap een internetsensatie. Mensen gebruikten het als uitlaatklep, om stukgelopen relaties af te sluiten, om een crush de liefde te verklaren… Er zijn zelfs mensen die elkaar gevonden hebben door de Tumblr – Emily zelf heeft haar vriendje ook leren kennen doordat hij een brief instuurde!

 

Aan mijn lieve

De mooiste, ingrijpendste, grappigste of liefste brieven van de Tumblr zijn samen met een heleboel nieuwe brieven gebundeld in Aan mijn lieve. Het boek is verdeeld in ‘Lieve ik’, ‘Lieve wereld’, ‘Liefde’, ‘Vrienden’, ‘Familie’, ‘Liefdesverdriet’, ‘Onbeantwoorde liefde’, ‘Bedrog’, ‘Verlies’ en ‘Dankjewel’. Ze geven een inkijkje in de diepste geheimen, liefdesverdriet, blijdschap en het leed van anonieme inzenders.

Heb je zelf een brief?

Van Emily kregen we bovendien toestemming voor een Nederlands-Vlaamse Tumblr-pagina: Aanmijnlieve.tumblr.com. Als aanvulling op het boek, maar ook omdat je misschien zelf wel iets kwijt wilt, of ergens op je computer een niet-verstuurde brief hebt staan. Of omdat je niet weet wat je moet doen, of juist wel en dat met anderen wilt delen. Alles mag!

 

Wat moet je doen?

Je kunt je brief (in het Nederlands) inzenden via aanmijnlieve.tumblr.com of mailen naar aanmijnlieve@gmail.com. Dat mag anoniem. De Tumblr-pagina wordt beheerd door ons en onze Vlaamse vertegenwoordigers van Baeckens Books. We gaan vertrouwelijk met je informatie om en verspreiden niets – we delen je post alleen op de Tumblr-pagina en eventueel op Facebook, maar altijd anoniem. De brief hoeft niet per se met Aan mijn lieve… te beginnen, trouwens. We proberen elke inzending te plaatsen!

 

Meer informatie over het boek en een bestellink vind je hier.